Emmy - "You never know how far a little kindness can go..."

"Rachel Scott was the first person killed at Columbine High School on April 20, 1999. Her acts of kindness and compassion coupled with the contents of her six diaries have become the foundation for one of the most life-changing school programs in America - Rachel's Challenge.
Rachel's Challenge is committed to the message of Rachel Scott to start a chain reaction of kindness and compassion.
Rachel's Challenge is a non-religious, non-political, non-profit organization.

Rachel dedicated her life to the helping of others and all she wanted in return was a chain reaction. Because nobody truly knows how far a small amount of kindness and compassion can go"


Rachels Challenge consist's of 5 goals.
1. Eliminate Prejudice by looking for the best in others.
2. Dare to Dream, write down your goals and keep a journal.
3. Choose Your Influences, input determines output
4. Kind Words, small acts of kindness = BIG impact.
5. Start a chain reaction with family & friends.
källa
Igår kom Rachel's farbror till vårat college och pratade inför ett fullsatt Smith's... Det var verkligen en jättebra föreläsning, fick mig att tänka på ett nytt sätt gällande många saker. Rachel framställdes som en unik ung tjej som hade målet att förändra världen. Hon hade skrivit dagböcker och uppsatser om sina tankar och sagt att hon kommer förändra världen, vilket hon genom den här programmet har gjort.

Det var många jämförelser och berättleser som fick alla studenter i publiken att tappa andan...Han jämförde till exempel Rachel's dagböcker och uppsatser med Anne Frank's dagböcker. Dom hade många liknande tankar och åsikter. dessutom så berättade han om att Rachel hela tiden hade sagt att hon kommer förändra världen, och att hon kände på sig att hon kommer dö ung, vilket hon gjorde. Det var många otäcka samband som fick mig att rysa. En annan sak som i efterhand var ett tecken på att Rachel kände på sig vad som skulle ske var att hennes anteckningar i hennes dagbok ändrades ett par veckor innan hon blev skjuten, hon började skriva om att hon skulle dö och att det berodde på något hemskt som är orsakat av samhället.
Hennes pappa fick ett samtal från en okänd man 7 dagar innan Rachel dog, han sa att hade en vision om Rachel, att det kommer tårar från hennes ögon och att en blomma växte upp från marken. Pappan svarade att han inte visste vad han pratade om och la på, idag är mannen som ringde en nära vän till familjen... anledningen är att den sista sidan i Rachel's dagbok var en målning av ett par ögon som det kom tårar ur, och tårarna slingrade sig runt en ros som växte upp genom marken... det tyckte jag var otäckt, men ännu mer otäckt var att hon hade målat 13 tårar, det var tretton som dog den dagen.



Det var verkligen mycket som sades igår som fick mina ögon att fyllas med tårar, man vet aldrig vad som kan hända idag, imorgon, om fem minuter... livet är till för att levas. Min favorit mål var nummer 2; våga drömma, skriv ner dina mål och skriv dagbok...

Läs mer på hennes hemsida, önskar ni kunde få uppleva föreläsningen ni också, men om ni läser och kollar videos så kommer det förändra era tankar och åksikter på MÅNGA sätt!!

Kommentarer
Postat av: Mum

Läskigt, men intressant...

2010-12-02 @ 01:17:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0