GO FOR IT!

I dag körde jag ett väldigt bra banpass. Vi körde 4x1km med 4 minuters joggvila. Mina tider var, 3.17, 3.19, 3.19, 3.05. Vet inte om tiderna är så himlans bra, men jag fokuserar på känslan, för det kändes jättebra. Jag var stark och flög fram på banan. Riktigt härlig känsla!! Gled omkring på rosa moln resten av dagen efter ett sådant bra träningspass. Träningarna går bättre och bättre och jag ser fram emot att se hur snabbt jag kommer att springa den här säsongen :)

Never give up


Hoooolaaa!

Helgen var inte så himlans händelserik. Spenderade mesta tiden ute i solen och njöt av det sköna vädret :) Jag spenderade hela lördagen vid poolen med Taylor. Vi gick förbi och tittade på Julias tennismatch, efter det gjorde vi en en myskväll med film. Vi kollade på the Abduction, den var rätt så bra men lite tråkig faktiskt. Vi gjorde en hårmask med ett hemmagjort recept med en mix av majonäs, olivolja och ägg. Taylor hade testat det innan och jag ville testa det. Det stank jätteäckligt och det var svårt att få ur allting ur håret men efteråt var mitt hår hur lent och fint som helst. Kommer definitivt göra om det! Vi hade röran i håret för 20 min sen tvättade vi ur det med shampo och balsam.
.
I söndags åkte jag till stranden med Julia och Kristin, två tennis spelare som går här på skolan. Båda är från Tyskland. Väldigt roliga tjejer! Julia har precis köpt en ny fin röd bil så vi kommer kunna hitta på massa skoj nu i framtiden. Woho!! Efter stranden satt jag med en uppsats, som skulle in idag, resten av kvällen. Nu börjar allt, bara att hänga med vågen och försöka att inte hamna efter. Go go go!!!
En bra låt som Empan skickade till mig imorse :)

Funny videos


Hello långdistans!

I dag sprang vi 18km distans på träningen.. Jag ökade sista 5km och tog det rätt så lugnt första 13km. Helt gaaaaalet! Som tur var sprang jag med min ipod för att peppa mig själv, och den behövdes! Oh may vad långt det var, riktigt segt men jag tog mig igenom det och unnade mig en stor laxbit till middag samt en chokladbit till efterrätt. Yuumm!! Veckan har gått fort. Vi är inne i en hård träningsvecka så jag har inte gjort mycket mer än gått på lektion, tränat, cyklat hem ätit och sovit varenda dag. Helt slut! I morgon har vi gym på morgonen sen är vi lediga resten av dagen så jag ska passa på och unna mig en dag vid poolen. I dag hade vi 26 grader stekande sol och i morgon ska det bli lika fint. Love Sun Diego!! Nu ska jag läsa lite innan jag lägger mig i soffan och kollar tv. Vi hörs mina damer och herrar! Hoppas ni får en bra fredag där hemma i snön! Jag lovar att sola lite åt er också ;)
Jag och Empis och våra misslyckade försök att ta en bild ihop när vi låg och solade på våra badmadrasser, härliga minnen <3

Regn och rusk

San Diego är inte bara sol och bad. Under hösten och vintern regnar det en hel del. Det har regnat hela dagen, det blev uppehåll när vi skulle träna men nu när jag cyklade hem från min lektion började det spöregna igen. Kul. Nu ska jag laga tacos och sen ska jag krypa ner under min zebra filt och läsa inför morgondagens lektion. Träningen gick bra idag, vi körde 4x1000m med 6 min jogg/gå vila. Jag splittade på 3.22. Direkt när jag klev över mållinjen på den sista intervallen sa jag: I have to go to class. Och sen fortsatte jag jogga bort till omklädningsrummet. Alla runtomkring mig började skratta och tänkte väll att jag inte var helt klok. Äsch 4x1000m var väll ingen big deal, kom igen, nu är jag klar nu ska jag på lektion. Nej så var det verkligen inte, det tog mig ett bra dag att återhämta andan och sen småsprang jag till lektionen och ändå kom jag för sent. Lektionen varade i 30 min, istället för 2.40 h, så det var niiice!!


Dream a whole lot louder

Vi hade recruits här i helgen så vi har haft fullt upp med att visa dem runt skolan och hitta på saker med dem här i San Diego. I lördags visade vi runt skolan och på kvällen gick vi ut och åt middag, sen hade vår coach fixat basket biljetter till oss för killarnas match. Det är skitsvårt att få biljetter nuförtiden eftersom dom spelar så himlans bra. Allt började förra terminen när de började spela bra, då campade folk utanför biljettkassan för att få biljetter. Jag som har träning och tävlingar kunde inte campa ute och fick därför ingen biljett och har inte gått på  en match på över ett år. Så äntligen fick jag en biljett, tack vare recruitsen som var här, woohoo! Matchen var ganska seg i för sig men det var ändå roligt att få se en match och känna av atmosfären.
.
I går sprang vi distans längs stranden och sen hade dom individuella möten med coachen. Senare på kvällen blev det middag och bio. Vi bestämde oss på plats att gå på den som visades först och det blev Joyful Noise. Den var inte bra, den var seg. Dolly Parton var rolig att titta på, ser för himlans rolig ut efter alla plastikoperationer. Vi skrattade en hel del under filmen så dem runtomkring oss måste ha tyckt vi var jobbiga för de tyckte säkert filmen var asbra.

TGIF

Jag fick helg igår efter min lektion som slutade klockan elva. Dagens lektion var inställd eftersom fredagar kommer vara frivilliga för dem som behöver göra klart veckans läxa. Mitt mål är att vara klar med läxan varje torsdag så att jag inte behöver kliva upp och gå på lektionen. Läxan måste vara klar varje fredag klockan nio på morgonen, direkt efter lektionen. I can do it!
.
I dag har vi träning klockan 2:

Core / Drills

Mile WUp/ DynStrh

1.5 mile  progressive laps /  6 x80m strides

8 x 400m @ 1:12 (4:30 1500m/4:48 mile )

with 400 m rec jog

.

Efter träningen har vi Red and Black Games som är en årlig tradition. Alla sporter på skolan möts upp och vi blir indelade i olika grupper för att sedan genomföra en slags fem kamp. Man får poäng för de olika grenarna och i slutet utses en vinnare. Efter som vi alla är idrottare blir denna "roliga" fem kamp en väldigt tävlingsinriktad tävling och alla vill vinna. Så alla går runt på tå, rädda för att göra något fel så att laget inte får sina poäng. Haha ganska roligt faktiskt, men samtidigt så känner inte alla varandra så ingen klagar liksom om någon gör något knasigt, utan man ser bara allas ögonbryn resas eller blickar som tittar upp mot himlen. Dom bjuder på mat står det på inbjudan, kommer säkert vara pizza som vanligt, yumm!!

.

En av mina skolböcker ligger bredvid mig i sängen, jag har öppnat den ett par gånger och börjat läsa men jag har kommit på mig själv varje gång tänkandes på något annat. Undra när motivationen för pluggiliplugg kommer tillbaka. Den får gärna komma tillbaka inom den närmsta veckan så att jag kan börja läsa inför alla kommande prov och inlämningar.

.

 


Back pain

Jag börjar bli gammal, eller så är det alla åren av löpning som börjar visa sig. Nej så farligt är det inte, jag är bara väldigt stel efter all träning så mina muskler drar ihop sig och skapar smärta i nedre delen av ryggen. Jag har aldrig sprungit så mycket som jag gör just nu så min kropp är inte van vid alla kilometrar vi betar av. Jag ska stretcha och köra på form roller och försöka få bort det. Det kommer ta sin lilla tid men det blir bra snart. Form roller är en rulle som man sitter, lutar, ligger på och trycker bort muskelknutar och grejs. Asbra grej, ska köpa med mig en hem till Sverige. I dag körde jag ellipse-maskin istället för att springa i en timme för att avlasta ryggen lite. I morgon blir det bana igen, superduper excited!!


Onsdag

Klockan ringde kvart i sju. Jag tog mig tid att göra mig söt i hopp om att det skulle finnas någon pudding i min första klass för dagen. Till min stora besvikelse hade jag klivit upp tidigt i onödan och kommer hädan efter sova lite längre innan jag klär på mig mjukisbyxor och någon t-shirt för att sedan cykla till lektionen som jag kommer ha varje måndag och onsdag morgon. Inte en enda snygging som jag kan spana på, inte i någon utav min klasser jag hade idag. BAH! Dagens i-land problem... Efter lektionen cyklade jag hem, tvättade bort sminket och tog på mig mjukiskläder för att chilla i soffan fram tills träningen klockan 2. I dag sprang vi två-hundringar, det kändes asbra. 10 x 200m @ 36 sec (4:30 1500m/4:48 mile ) Jag fick hålla mig för att inte springa för fort. I morgon blir det distans och på fredag är det bana igen. Go go go!!!
.
Min andra lektion var Industrial och Organizational psykologi. Väldigt intressant klass. Det var många svenskar på den lektionen, jag satte mig i andra änden av rummet. Svenskar på skolan dras till varandra och bildar små grupper, jag drar mig undan dem. Jag är här för att prata engelska och lära mig mer om den Amerikanska kulturen, svenska kan jag prata hemma, eller på skype. Min tredje lektion var gaaaaalen. Läraren var superspeedad och svor och skrek och hade sig. Hon var crazy, crazy craaazzyyy! Kommer bli en intressant lektion. Nu ska jag läsa lite för morgondagens lektion, sen zzzoovaa.
.
P.S Marianne hittade inga ljus till mig, dom säljer tydligen bara dom under vintern? Weird. Men Kelsie kanske hade en ljusslinga som jag kunde få låna, annars får jag vänta till nästa vinter. D.S

Inspiration

Tjejerna är och käkar på Souplantation, jag ligger hemma i soffan och kollar på teen mum 2. Dom ska hämta upp mig efteråt så att jag kan följa med till Walmart. Jag ska kolla efter en röd ljusslinga att ha runt min vägg med alla bilder. Emmy hade en sån i sitt rum och jag tyckte det var jättemysigt så jag ska härma och göra likadant i mitt rum. I Kina står rött för lycka.


Tisdag - sista dagen innan skolan börjar igen...

Dagens tränings kommer att bestå av:

Core

2 mile warm up

Dynamic stretch

Progressive mile

8 x 80m strides

Mile cool down

Jag vaknade precis, ska käka lite frulle sen bege mig iväg till fotbollsplanen brevid skolan för att springa min progessive mile och stegringar. Efter det ska jag fixa i ordning mappar och anteckningsblock för skolstarten, blä. I kväll pratade tjejerna om en trip till Walmart och sen middag på Souplantation. Jag gillar inte Souplantation, vet inte vad det är men de har ett bra sallads bar men jag är ingen salladsälskare precis. Man blir mätt för en stund, sen blir man hungrig igen. Konstig mättnad. Deras andra matalternativ känns så B på något sätt. En gång när jag var där fick jag ont i magen och efter det har jag inte velat gå tillbaka. Synd att tjejerna jag hänger med älskar det stället... Tacka vet jag Whole Foods som vi alla tycker om och där det finns något för alla att äta... Nej nu kurrar magen, vi hörs!

 

 






Kommer bli en rolig termin för mig...

Hämtade ut mina böcker idag. 15 böcker, 6 klasser. Två av klasserna har 4 böcker vardera. Helt sjukt. Ja jag vet i alla fall vad jag kommer att göra den här terminen förutom att träna och tävla. PLUGGA


Träningsläger i San Clemente

Jag kom tillbaka till San Diego söndag kväll, Tay tay hämtade mig på flygplatsen och skjutsade hem mig, jag packade om väskan och en timme senare satt vi i bilen på väg hem till vår tränares hus för att bo där och träna i fem dagar. Det var fem intensiva dagar, vaknade och åt frukost klockan åtta varje morgon, tränade tre pass om dagen, många backpass. Jag var helt slut i kroppen men på något sätt orkade man ta sig igenom träningpassen. Mellan träningspassen hade vi träningslära och kost lektioner. På kvällarna kollade vi på motivational movies och alla somnade runt 11 varje kväll. Jobbigaste passet var backpasset med en backe som tog 15 min att springa uppför och som vi sprang uppför 3 gånger. Helt otroligt jobbigt, vår coach skjutsade ner oss i sin bil och sen sprang vi upp, åkte bil ner, sprang upp, åkte bil ner. Jag ville stanna flera gånger på vägen upp men bestämde mig för att fortsätta springa upp för backen som dom kallade Top of the world hill. Utsikten från toppen av backen var otroligt vacker och husen där var enorma. Jag tog bara ett kort för sen la min kamera av, här sitter vi i poolen, isbad och sen hoppade vi alltid i jaccuzzin brevid efteråt för att värma upp efter pinan i det kalla vattnet. Ett roligt och väldigt bra träningsläger!!

Sjöng på den här låten under hela lägret

 

Den här viden och sjukt bra och den här tjejen kan verkligen sjunga, WOW

Julen 2011

Jullovet började med att jag åkte till Emmy för att spendera en dag i New York för att sedan flyga tillsammans hem till Sverige en dag senare. Jag flög från San Diego sent på kvällen så jag landade tidigt lördag morgon i New York. Tog subwayn till en trött Empan som kom och mötte mig, sen gick vi till rummet och sov någon timme till. Efter det vart det frulle med Röjan och sen träffade jag deras tränare. Jag har mött en av dom tidigare men nu mötte jag deras sprint coach också, det var trevlans... Sen åkte vi in till the Big apple, whoop whoop! Vi gick runt i central park och sen kollade vi in city livet och spanade in lite olika affärer. Central park är hur stort som helst!! Jättemysigt att gå runt där och spana på allt folk och bara ta det lugnt. Det var svinkallt för mig så Empan lånade ut sin tjocka jacka till mig som tur var så slapp jag frysa så mycket haha... På kvällen träffade jag hela härliga gänget och dansade hela kvällen lång. Riktigt rolig dag med min andra hälft <3

Efter den här bilden gick jag och sjöng på låten "Imagine aaaalll theee peeeoppleee" ett bra tag efteråt hahaha typan mig.

Ser ni mig där upe på bron? Nedanför till höger tar dom förlovningsbilder aww

Jag och Emmy's rumskompisar

Oh yeaaah, dance dance dance!!!

 

Efter en lång flygresa var vi äntligen hemma. Vi spenderade vår första jul hemma i vårt nya hus. Farmor och Göte kom över på middag sen åkte vi över till familjen Forsmark och träffade alla. Julen var riktigt mys och var var skönt att vara hemma med alla nära och kära igen. Jag sov rätt så mkt, somnade många gånger i soffan tack vare jetlagen, men annars så tränade vi massa. Sprang med hundarna som älskar att springa med oss. Träffade tjejerna och fikade massa med kompisar. Juldagen var asrolig, vi dansade från 10 på kvällen till klockan var 2 och stället stängde. Träffade många gamla bekanta och nya roliga personer.

Före och efter bild

God jul önskar våra små sötnosar

En dag hälsade vi på Rebecca och hennes lilla N. När vi hälsade på henne i somras hade hon bara en stor mage och sen har vi följt henne på hennes blogg och nu fick vi äntligen träffa hennes lilla prins. Supersöt!! Längtar till sommaren då vi får träffa dem igen och se hur mycket han har vuxit.

.

Nyår firade vi i Täby villan med en massa roliga personer. Vi träffade Jossan som vi inte har sett sen studenten och sen firade vi dansandes in det nya året. Mycket rolig kväll/natt med roligt folk!!

Gänget som gick i samma årskurs på löpargymnasiet.

 

Nytt år, nya möjligheter!! Go for it

 

 


RSS 2.0