Mountain West Conference

I helgen var vi i New Mexico och tavlade. Jag sprang min forsta 800m for sasongen och sen korde jag 1600m i DMR stafetten. Jag var supernervos infor min debut pa 800m eftersom vi inte har tranat for att springa fort just nu. Vi haller fortfarande pa med uppbyggnad och mycket uthallighet, sa jag var orolig for hur snabb jag var i dagslagets form. Men jag overraskade mig sjalv och kom till final pa tiden 2.11.90!! Valdans bra start pa den har sasongen :) I finalen kom jag fyra, jag kande mig stark och det ar en harlig kansla for jag vet att jag kommer kanna mig annu starkare senare under sasongen nar vi borjar fokusera pa mer speed. WOOOHOO!!!

Det var en rolig helg, traffade Fatima M fran Sverige dar. Hon tavlar for BYU sa vi tavlar i samma conference, men nasta ar sa kommer det att andras for da kommer nya lag till var conference och hennes skola byter till en annan conference... Det var roligt att prata svenska for alla runtomkring stirrade pa oss och tjejerna i laget tyckte det lat jatteroligt nar vi pratade med varandra. Haha :) Vi stannade kvar en extra natt pa hotellet sa det blev att bada bubbelpool och ga ut och ata mumsig Santa Barbara hamburgare och pommes - lyxade till det lite haha alla andra at sallad...

Igar nar vi kom hem satte jag mig och pluggade, jag satt vid koksbordet framfor datorn HELA dagen igar. Fy fy fy vilken jobbig skoluppgift jag haller pa med, ackliga social research klass, baaah! jag tog en paus fran mitt pluggande nu for att blogga lite och beratta att jag lever. Anledningen till att jag inte har bloggat ar for att min dator ar sonder. Den vill inte starta och jag vet inte vad jag ska gora for att fa igang den, kanske borde ga med den till en affar eller nagot. Men jag har en kansla av att den ar dod och att jag maste kopa en ny data, funderar pa en mac, men sen vill jag ju till Empan over spring break och sen vet jag inte om jag har nagot sommarjobb annu sa jag maste spara och se vad som hander... Just nu sitter jag vid min rummis dator och om hon behover den cyklar jag over till skolan datorer men det ar bara krangligt, jag behover en egen data!






Trott trott trott efter DMR, som var en timme efter mitt forsok pa 800m.


Emmy - nedräkningen kan börja: 53 dagar kvar!!!

"Empan!! Resan är bokad och betald! Den 20 april kommer vi!!! <3"


Tillsammans i New York, det kan inte bli bättre än bäst!!!!!


Emmy - en härlig helg med två heldagar i New York city

I lördags så åkte jag, Malin, Siri, Micke och svenska recruiten Lisa Lantz in till central park, vi gick en promenad i den tidiga vårsolen, därefter promenerade vi vidare till Alice's tea cup och fikade. När det var dags för de andra att bege sig hemåt så kände jag att mitt äventyr i stan inte riktigt var avslutat så jag traskade vidare till Times Square, njöt av den fantastiska utsikten och så hann jag självklart med lite shopping. Kollade bland annat in i den (ganska så) nyöppnade Forever 21 som var FYRA våningar, där kan man spendera en dag om man vill!!!
När jag kom tillbaka så gick jag och A + C över till de andra i Horan Hall, vi var där ett tag innan vi gick över till lägenheten i OV. Där började det spelas spel och lektes lekar... bra musik, mycket skratt och galenheter senare så ville de flesta dra vidare men jag kände att det var dags att gå och lägga mig. Jag ställde inte klockan för jag täntke att äsch jag ska inte åka in till stan fören vid 12 så jag lär ju vakna innan dess...

Min sovmorgon blev längre än vad jag tänkt, tjugo minuter innan jag planerat att möta upp Lisa för att åka in till stan så vaknar jag... Lite senare än vad det var tänkt så åkte jag, Lisa och Micke in till stan. Vi åkte downtown och promenerade runt i China Town, gick Broadway ner till Brooklyn Bridge, och efter en promenad på bron så avslutades dagen på köpcentret Century 21 (där kan man också lätt slå ihjäl timmar).






Dessa lås var fast på mitten av bron. Här och var överallt i hela världen så kan man se detta: par köpet ett lås tillsammans och låser fast det på ett betydelsefullt ställe för att visa att man kommer älska varandra för alltid. Jag tycker att den här trenden är riktigt romantisk.


Emmy - dags att börja göra det jag VILL istället för att göra det jag BORDE!

igår så hjälpte livscoachen mig att reda ut mycket av mina tankar om framtiden och mitt liv... hon var verkligen jätteinspirerande och jag tar med mig och ska jobba med mycket av det hon sa!

Sedan så hade jag ett jättebra skypesamtal med Jossan idag, hon är verkligen bäst!!! Vi pratade om allt möjligt som vanligt och ibland så känns det som att hon känner mig bättre än jag känner mig själv.


true friendship continues to grow,
even over the longest distance


Emmy - vad gor vi, nu kor vi!!!

sitter i bibblan och har pysslat ett par minuter med mitt projekt som snart ar klart, far visa er om ett par dagar!!! Kom precis tillbaka fran mitt anatomi prov, det var sjukt svart fastan jag har pluggat som bara den~~~.

Ska lasa igenom infor mitt prov imorgon i team sports, olika teaching cues och regler etc. Ar nog inte allt for svart, meeen pa torsdag har jag prov i kinesilogi, hade testinfortestet test idag pa lektionen och ooom jag insag att jag maste plugga! fast innan jag dyker ner i bockerna igen sa ska jag over pa marangswischs party i Mollan och Siri's lagenhet, det ar namligen Siris fodelsedag idag och det far man ju saklart inte glomma bort att fira!!!!

Vi hors igen pa fredag!


Emmy - fredag, lördag och söndag

... traditionsmässigt så hade laget en fest för att fira MAAC, killarna vann ju så dom hade all rätt att festa och vi tjejer firade också av olika anledningar... Jag var trött efter två tuffa lopp  och klockan var runt midnatt men jag gick till festen ändå, placerade mig på en barstol så att jag hade översikt över huset och allt folk. Fyllde på mitt glas med vatten med jämna mellanrum och hade intressanta samtal med människor, kollade på när människor bler fullare och fullare och gjorde intressantare/dummare saker ju mer klockan blev... Hade det riktigt trevligt tillsammans med alla vänner, bra musik och roliga händelser och gick sedan hemåt och tog en lång välförtjänad sovmorgon...

var dock zombie hela lördagen... gjorde ett försök till att plugga men skummade mest igenom kapitlena och lärde mig inte så mycket fastän säkert lite gick in... efter middagen så hade jag en myskväll med dessa
Söndag har bestått av plugg och skype med familjen och med coach. Var även ute och sprang en stund imorse, solen sken men det var iskalla vindar! Nu ska jag plugga lite till innan jag kollar ytterligare ett avsnitt Gossip Girl. Kommande veckan kommer vara händelserik med tre prov, en quiz, hård träning, födelsedagsfirande och mycket mycket annat!!!

Emmy - vinst, personligt inomhusrekord och obeskrivlig glädje!!!

Igår så hade vi MAAC (våran conference), Våran skola brukar alltid vinna denna conference relativt lätt men iår så har vi inte ett lika starkt lag och förlorade mot St.Peters som var värdiga vinnare!
Det var trist att vi inte vann, men jag är sååååå himla lycklig just nu ändå! För två och ett halft år sedan satte jag ett personligt rekord utomhus med 2.11.45... efter det har jag haft mycket motgångar och verkligen fått kämpa! Igår så visste jag att jag var i bra form, jag visste att det skulle bli ett bra lopp då en tjej från Iona skulle springa. Hon är en tjej som för mig och många andra har varit oslagbar, hon har vunnit ALLT! men igår så bestämde jag mig för att försöka följa Coach Edman's ord "ge dig själv en chans"...

Jag placerade mig tvåa bakom Iona tjejen, bestämde mig för att bara slappna och och följa med henne så länge som möjligt... 32 först varvet, 65.05 vid 400m och vid klockringning så hörde jag hennes coach lite desperat skrika "you better make a move, you better make a move NOOOW"... Då tänkte jag "hon måste nog vara trött för att han ska skrika sådär desperat"... med 150 kvar precis vid den delen av läktaren där vårat lag stod och skrek och hejjade allt dom kunde på mig så tänkte jag "nu eller aldrig, vi måste våga prova", så jag provade att gå förbi henne och lyckades!!! Sedan så bestämde jag mig för att vara först över mållinjen och det var jag med tiden 2.11.88!!!
Guuuuud vilken glädje, inomhuspers med över 2sek och nära utomhusperset!! Dessutom så vann jag över någon jag trodde vad oövervinnerlig samt placerade mig på tredje plats genom tiderna i skolstatistiken...
Ååååh jag var såååååå himla glad efteråt, och det var alla andra också, fick jättemycket gratulationer och alla var superexcited att jag vann. Jag tog emot beröm från vänner, föräldrar, skolans president, basketboll coach samt andra högt uppsatta som var där och tittade..
Tack för alla gratulationer på facebook, sms och telefon, det betyder jättemycket för mig att ni alla blir så glada för min skull!!!! Här är några av de sms som jag har läst om och om och om och om igeeeeen och som jag kommer läsa igen och igen och igeeeeen...
"Wooohoo supderduperhappy for you :) love you"
"You are so fucking mega awesome! Call you 2morrow. Love u!"
"I Love you so so so so much my speed demon!!"
"Good morning champppp! Congrats again emmy i was soooo excited when i heard that tiiiime"




Bilder från prisutdelningen efter tävlingen... Då var jag trött (efter 800m och 1200m DMR stafetten) men väldigt glad!!

GO AZTECS

Lite random bilder från vårt gym och omklädningsrum :)


The athletic building









Do you ever feel like a plastic bag, drifting throught the wind, wanting to start again...

HOLA! Jaha då var det torsdag igen då, gud vad fort dagarna går... Känns som det var torsdag igår och sen är det torsdag idag igen... Jag funderar på om jag vill äta sushi ikväll med tjejerna eller om jag ska ladda inför helgen med spagetthi och köttfärssås, muuums! I morgon åker vi med två minibussar upp till Northern Arizona University, bussresan tar tydligen 7 timmar, nice. Förra året tog det oss 14 timmar eftersom ett av däcken på bussen gick sönder.. Se bilderna nedan...

Jag ska springa 1 mile (1600m) på lördag. Jag har bara sprungit det en gång tidigare, eller kan det vara två gånger. Kommer inte riktigt ihåg, men i alla fall, 1600m som gäller och jag är lite nervös faktiskt för det var jättelänge sen jag tävlade på bana. I slutet av maj förra året sprang jag min sista tävling innan jag åkte hem till Sverige, och det är ju ett tag sen. Men men... Det är bara att kuta på!


Mitt ute i ingenstans


Emmy - Love love love

jag har fått kärlek på posten!!




Tack så mycket sötaste ni!!! LOTS of love!!!


Emmy - Hamburgare med pizza till efterätt!!!

I söndags så åkte jag, Malin och Micke in till stan. Lite shopping, men höjdpunkten var besöket på min favoritrestaurang: Max Brenner's choklad restaurang!! (Alla ni som planerar att åka till New York, glöm inte att besöka den här restaurangen med jättegod mat och supergoda efterrätter till bra priser!!)

Världens mumsigaste hamburgare till middag och så chokladpizza till efterätt. Det var en jättetrevlig middag med supermysig stämning på restaurangen och roligt sällskap... mycket, mycket skratt och supergod mat senare så tog vi oss mätta och glada tillbaka till campus med subwayn.








Emmy - alla hjärtans dag blev MITT hjärtas dag!!!

wow, wow, wow!!!

...inge mer lägga energi på andra människors drama eller onödiga saker...
...nu kommer jag försöka att bara lägga ner energi på det viktiga i livet...


SUNday FUNday

AWESOME DAY WITH AWESOME PEOPLE

-
Paddleboarding var supercoolt! Det var lite vingligt i början men jag blev bättre och bättre på det. Sen kunde jag ju sitta ner och paddla också lite då och då :) Det var superkul och en riktig toppenupplevelse!

Paddleboarding is a surface water sport in which the participant is propelled by a swimming motion usually on a long surfboard close to the shore. A derivative of paddleboarding is stand up paddle surfing. (Wikipedia)














Min nya kompis :)


Efter paddleboarding drog vi ner till stranden och käkade middag. Det blev mexikanskt - en carnitas burrito med guacamole - muuums! Sen blev det även en sväng till Yoghurtland :)


Emmy - tillbaka från Boston

I fredags morse så åkte vi buss 3.5h till Boston, lämnade sakerna och bytte om på hotellrummet och sedan bar det av till arenan. Där fick jag vänta 3 timmar innan det var dags att värma upp inför min 500m lopp. Jag visste att det brukar bli försenat på stora tävlingar som denna så jag värmde upp 40 min innan start... Längre jogg än vanligt för att väcka benen efter en lång bussresa...

Hamnade på bana sex i andra heatet, i starten hörde jag en coach som stod på sidan av banan säga till någon "she is from Sweden" efter speakern hade ropat ut mitt namn... Starten gick och jag visste att jag var tvungen att trycka på lite mer det här loppet än föregående för att få en bättre placering.. Jag placerade mig trea men gick 100m senare förbi till andra platsen.. innan sista kurvan försöker jag gå om men kommer inte förbi och tänker att jag tar det efter kurvan på upploppet.. men ettan får en liten lucka.. jag springer över mållinjen och tittar på resultatet.. 1.15.21 vilket innebär PERS med en sekund och kvalificering till ECAC (stor tävling i Boston om tre veckor)...Totalt så kom jag på tredje plats av 55 tävlande!! Kändes jättebra, särskilt när jag tänker på vilken jobbig uppbyggnadsäsong jag har haft pga skada i foten. Nu är det två/tre tävlingar kvar inomhus så nu är det är bara att köra på!!!!

Här kan nu se en video från mitt lopp, och såhär stod det på våran hemsida

"BOSTON - Several members of the Manhattan College women's track & field turned in impressive performances on day one of the St. Valentine Invitational from Boston University's Track & Tennis Center on Friday.

Emmy Koskinen (Sodertalje, Sweden) had the best showing by a Manhattan athlete.  She placed third in the 500 meters in a time of 1:15.21."

 
Väl tillbaka på hotellrummet så orkade vi inte hitta på något särskilt efter en lååång dag i friidrotthallen.. Så vi kollade film och bara tog det lugnt. Jag delade rum med Siri och Malin men eftersom M sov hos T så fick jag och Siri en varsin dubbelsäng som vi passade på att bre ut oss i bara för att vi kunde. 

Lördagen började med en suuuupergod frukost på hotellet, sedan sprang jag distans tillsammans med Coach Stoll. Därefter åkte vi till arenan, där väntade en heldag med killar. Alla tjejerna tävlade på fredagen så nu var det killarnas tur att tävla.. Dagen började med en promenad för att köpa kaffe, när vi gick förbi parkeringen så ser jag Mark's familj parkera bilen... Jag hälsar på dom alla och blev jätteglad över att se dom igen, säger att jag ska bara iväg och köpa en kaffe och att vi möts i arenan snart.
När jag kommer tillbaka så ser jag Mark, och herregud vilket lyckorus!!!! När Mark är ute och värmer upp inför sitt första inomhuslopp någonsin så står jag och pratar med hans systrar och pappa, har en lång discussion med pappan om att jag vill bli en PT (för han jobbar nämligen som det), sedan kollade vi på tävlingarna tillsammans. Mark sprang jättebra och såg stark ut, jättekul att se att träningen fungerar bra på den nya skolan... Senare när det var dags att säga hejdå så var det inte roligt, inte roligt alls... men vi ses snart igen!!!

Eftersom vi har långlöpare i vårat lag så var vi typ kvar sist i arenan, inte sååå roligt men jag och Megan och Liz roade oss med en handklappningslek (stod vid läktaren och stack ner handen när någon joggade förbi, den som fick flest high fives vann)... man är rätt lättroad efter en heldag i arenan, och killarna som sprang förbi såg riktigt glada ut och kom förbi flera gånger haha... Därefter väntade en lååång bussresa hem, jag var sjukt uttråkad för filmen som coach valde var en stört tråkig gansterfilm och min musikspelare dog...


ME & MY BLOG

Torsdagar inte är thirsty thursdays för oss utan det är Tokyo sushi och Yoghurtland torsdagar!
Diet coke + sushi + trevligt sällskap = riktigt bra torsdagar!
I kväll ska jag och Chris ha filmkväll - The kids are all right.

Här kommer lite bilder från i lördags när vi var på The Neighbourhood som är en bar i Down Town.
Det var en trevlig och lugn lördagkväll.







"Nay nay guinstana" - Nej nej skitsamma - Laisse faire


Emmy - åker till Boston imorgon

tävlar imorgon eftermiddag och kommer tillbaka på lördag. Skulle ha stannat till söndag kväll för att passa på att umgås med Mark (som ska tävla på samma tävling). Men när jag frågade Coach om jag kunde stanna en natt till och åka tillbaka själv på söndagen så sa han nej.

här är våran discussion:
-Jag: men om mina föräldrar mailar dig och säger att det är ok samt Mark's föräldrar mailar och säger att det är ok så bryter man ju inte mot någon NCAA regel (jag vet dum regel men så är det, och ens föräldrar måste godkänna även om man är över 21 och myndig, du skulle kunna vara 30 år och fortfarande behöva ett godkännande mail från dina föräldrar för att få åka hem själv från en tävling).
-(Då är han tyst ett tag för han vet att jag hade rätt, men så säger) han: att den här helgen så är det särskilda regler...
-jag:  okeeej, varför då?
-han: jag vill vara säker på att hela laget är hemma på lördag kväll...
-jag: varför kan jag inte komma hem på söndag istället?
-han: "Because it is MAAC next week". (Vi har våran conference tävling nästa fredag, och den här conferensen lever våran coach för...)
-jag: men jag åker ju hem på söndag, det är inte så att jag har tänkt stanna hela veckan...
-han: ja men jag vågar inte riskera att du blir fast där, du vet man kan aldrig vara säker på vädret där uppe...


Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra, för om jag stannar kvar ändå så kommer han bli arg men jag bryter egentligen inte mot några regler... fast igår sa han att jag kunde få ledigt en helg och åka och hälsa på Mark... så om jag följer hans vilja och åker hem med laget så får jag nog ledigt en annan helg.. faaaast man kan ju aldrig vara säker när det gäller honom så jag ska fundera hur jag ska göra...

Nu ska jag packa väskan och sedan kanske jag ska promenera över till OV och kolla på Jersey Shore... Det ska bli så himla skönt att åka iväg imorgon; komma bort från campus och bo på hotell samt springa en rolig och megastor tävling.

Don't you Remember

God morgon! Jag hade en lång och skön sovmorgon, vaknade av mig själv före alarmklockan, love it! När jag kommer ut i köket är de andra i full gång med sin dag redan, KK förbereder sig inför en jobb intervju och Chris gör sig i ordning för skolan. Jag gjorde iordning en kopp grönt te och gjorde scrabbled eggs med en bit toast, mums! Nu sitter jag i mitt rum och lyssnar på musik, Adele - Don't you Remeber. Hon har en annan bra låt - Rolling down the deep. Checka in Adele på youtube, eller ska jag kanske skriva spotify eftersom alla förutom jag verkar lyssna på låtar på spotify istället för söka runt på youtube...

I dag har jag en lektion - European Studies. Sen ska jag till bibblan och söka runt efter artiklar till min reserach klass på måndag. Fett tråkigt men tänkte göra det innan helgen så att jag är ledig i helgen. I morgon kväll tänkte jag och Chris gå på filmen -  No strings attached, IGEN. Haha vi gillade den så mycket så vi vill se den igen och den här gången kanske vi får sitta brevid varandra. Förra gången var vi 6 tjejer och vi kom dit 15 min före filmen började men det var redan proppat med folk så vi fick sprida ut oss och sitta en och en. Det fungerar lite annorlunda här i usa jämfört med hemma i Sverige. Hemma i sverige får man numrerade platser, här går man bara in och sätter sig på lediga platser, eller om man är där i tid; där man vill sitta.

Efter bibblan ska jag till poolen för att chilla lite med tjejerna innan jag ska springa distans med the football guy. Pinsamt att jag inte kommer ihåg hans namn, jag har i för sig bara träffat honom två gånger. Har lektion med honom så vi har snackat under lektionerna, och igår frågade han om han fick följa med på min distansrunda idag. Sure! Han skulle messa under dagen så förhoppningsvis skriver han, Hey its me ( hans namn) ... Jag måste bli bättre på att komma ihåg personers namn!

Nu ska jag plugga - The Indo-European Language Tree - för vi har quiz på den idag. CIAO!






PEACE OUT


Emmy - Skype samtal med två av de bästa igårkväll

Först pratade jag (och Micke) med Mary och sedan pratade jag med Mark. Saknar dem bägge två jättejättemycket och önskar så innerligt att vi kunde ses oftare!




Nu har jag precis skickat in en uppsats, ska ta en efterlängtad powernap innan lunch. Sedan blir det kinesiologiplugg innan Motor Learning lektionen och träning. Ikväll väntar en spännande anatomi labb lektion (vi ska förmodligen skära i ett koöga).

We could have had it all

Busy week, busy day, busy busy...

European studies klassen kommer hädanefter säkert bli mycket roligare nu när en av "the swedish guys" som vi kallar dom svenska killarna som bor i lägenheten brevid UT ( University Towers - ett av dormsen). Han craschade klassen idag och fick en add code så nu är han i samma klass som mig, woho! En pluggkompis :) Kändes lite konstigt att prata så mycket svenska bara haha, nerd.

Kvällskursen var otroligt intressant idag, pratade om gender bias och stereotypes och sen började vi kolla på en mycket intressant film. Psychology of women - mycket intressant klass! Den får en att fundera över saker som många ser som självklara. Kul att jag använde ordet intressant 3 gånger, eller nu blev det helt plötsligt fyra gånger.

Träning klockan sju imorgon, godnatt!


Chris and me


Emmy - skön start på veckan...

kom precis tillbaka från OV, har varit och fått massage. Mina ben känns sååå himla mycket bättre efter plågsamma 45 minuter på massagebordet. Sedan gav jag en rygg/nack massage som tack för min massage för ge och få vågen ska ju balanseras lika...

Imorse vaknade jag lite innan nio, låg kvar i sängen och lyssnade på lite musik och lätt kroppen vakna i lugn och ro. Sedan frukost och lite plugg, sedan gick jag iväg till posten och där bråkade jag lite med en gubbe. Jätteirriterad var jag för först så står han och klagar på kassörskan och tjatar på henne att skynda sig på... Jag sa åt honom att det inte går snabbare för att han tjatar, och att hon jobbar så fort hon kan, och sedan när han försöker tränga sig förbi en tant sa jag åt honom att ställa sig i kön som alla andra. Då gick han fram till mig och stirrade mig i ögonen och sa "mind your own business young lady"...Aggghhh blev superirriterad på gubbfan!!

Hann även med lite shopping innan det var dags för träning. Sprang 4x400m och sedan 4x200m och det kändes väldigt bra och avslappnat, hittade en rytm och sprang på. Coach sa "you make it look so easy" haha jag svarade att jag har väll ett pokerface för lätt var det inte.

Efter middagen var det dags för Yoga, läraren är superbra och inspirerande. Det är riktigt jobbiga poser vi gör och jag märker verkligen hur stela muskler jag har... Nu ska jag packa iordning väskan inför morgondagen som börjar tidigt med Kinesiologi och lab med muskler... Godnatt New York och Godmorgon Sverige!!


lånade bilden från Mikael's blogg.  


Emmy - söndagspromenad i Central Park


Siri och jag vid början av norra central park




min digitalkamera tog bra bilder, men det går inte att jämföra bilderna med dessa tvås systemkameror...


(första fyra bilderna är lånade från Mollan)
Det var jättehärligt att promenera runt i solskenet, även om det blev lite jobbigt när mina skor läckte och fötterna blev kalla.. då var det dags att ta subwayn tillbaka ;)

Emmy - har haft en händelserik och rolig helg...

Det har varit en väldigt händelserik och rolig helg... vi har gjort mycket samtidigt som vi har hunnit med att ladda batterierna och tagit det lugnt. Idag började dagen med en härlig distansrunda tillsammans med killarna, dom visade mig en ny runda som hade jättehäftig utsikt över Hudson River (får ta med kameran nästa gång), stretch och isbad för att försöka bli av med träningsvärken och sedan var det dags för brunch.
Efter brunch åkte jag, Malin, Siri och Micke till toppen av Central Park och gick en promenad i solskenet. Innan middagen hann jag med ett skypesamtal med coach och så pratade jag lite snabbt med Mary...
Nu sitter jag och Andrea framför tv:n och kollar på Super Bowl, jag försöker plugga lite men det går inte så bra för uppgiften jag ska göra är inte intressant. Jag ska undersöka och skriva om möjligheterna att spela/träna field hockey i min stad... hur mycket det kostar, vem som tränar/coachar en etc... Jag vill verkligen inte ta tag i uppgiften för jag bryr mig faktiskt inte ett dugg om den informationen... men jag måste ta tag i det för det ska vara inlämnat imorgon kväll.


Emmy

Det regnade, regnade och regnade igår... jag vaknade vid nio och hade jätteont i fotfan och tåhelvetet samt världens träninsgvärk i baksidor och vader så jag bestämde mig för att byta vilodag med söndagen och inte träna... hade en lugn morgon med Gossip girl, skype och musik. Det var tänkt att vi skulle åka in till stan men det regnade alldeles för mycket och regnet verkade inte ge med sig... så jag, Lissa och Malin bestämde oss för att ha en pysseldag istället! Vi trotsade regnet och gick och köpte lite pyssel-ingredienser, satte på bra pysselmusik, värmde några av kanelbullarna (som Siri och Lissa bakade i fredags) och satt och klippte, klistrade och skrev i ett par timmar.






När vi hade pysslat färdigt så gick jag, Lissa och Maria och köpte ingredienser till Tacos...

hungrig Andrea väntar otåligt..

...övermätta och belåtna så fortsatte kvällen långt in på småtimmarna med mycket prat, skratt och annat kul.


Emmy - variation skapar motivation

iallafall hoppas jag på det... jag har känt mig så konstig den senaste tiden. Det är nästan som att kroppen följer alla vardagens mönster och uppstyr, men hjärnan ligger ett par steg efter...

Nytt år, så jag kände att det var dags för en förändring i rummet. Såhär såg en del av mitt rum ut förra året:

min säng till höger och så har jag min garderob nedanför den...

och brevid fönstret så har jag mitt skrivbord och så min fina fotovägg..
... och här är min dream board ovanför sängen.

Nu har jag skrivit ut en massa bilder och pysslat lite så nu ser min del av rummet ut såhär:
foto-collage och lite nya bilder
samt en uppdaterad dreamboard med både visuella och skrivna mål/drömmar.

och ovanför mitt skrivbord så ser det lite annorlunda ut, ett par nya bilder samt annan text.

I'M SO EXCITED



Kom precis tillbaka från morgonens träning som bestod av bandövningar och stegringar. Vi har ingen träning senare idag utan vi har distans som vi kan göra när vi vill under dagen... Jag har lektion vid 12 sen kanske jag skulle på yoga med Jordan, så jag kanske springer någon gång efter det.  Det är fredag, jag har inget att stressa över :)

I morse sa coach B att vi inte kommer att tävla nästa helg för dom har inte lopp från 800m och uppåt. Så vi ska vänta till helgen efter, den 19 feb, då det är en tävling i NAU, Northern Arizona University. Jag gillar inte den arenan, altitude och dålig luft. Blä! Any ways det är bara att kämpa. Coach B sa att jag skulle springa mile och 800m i DMR. Olala! Im excited! Helgen efter NAU är det Conference, väldans kort inomhussäsong för mig, två tävlingar.


Everyone deserves a second chance

Hade en lektion idag, supertråkig, men som tur var gick det fort. Efter det pluggade jag lite i bibblan innan jag cyklade hem för att möta Amy och Chris. Vi gick till vårat favoritställe och åt sushi - vi fick med oss tre fina ballonger till vår samling. Till efterrätt blev det frozen yoghurt på vårt andra favoritställe Yoghurtland, muums!

TITTA! Vi blev klara med pusslet vi köpte veckan innan skolan startade. Men en bit fattades, vi tror att städorskarna (stavningen ser jättekonstig ut) kan ha dammsugit upp den. Städorskarna kom idag så nu är vår lägenhet glänsande ren! Wooohooo



Chris with all the ballons


Emmy - snow snow

Det är is överallt! Folk halkar omkring på campus som bambi på hal is, och klagar över att vi inte har snowdays som alla andra skolor, i hissen imorse så sa en kille "jag hoppas jag ramlar och bryter ett par ben så jag kan stämma skolan" haha heeelt rätt inställning, eller inte! ... Jag har halkat ett par gånger, men tycker inte att det är tillräckligt farligt därute för att skolan ska bli inställd ännu fler dagar... Jag tycker om vintern, det är så fint och mysigt med all snö... Den enda gången som jag verkligen hatade veckans väder var när brandlarmet gick natten till onsdagen... någon hade bränt popcorn i micron på sjunde våningen så alla studenter fick utrymma och stå ute och frysa i hagelstorm... Då var jag laaagom glad haha! Fast sov dubbelt så skönt när vi 40 minuter senare fick komma tillbaka in och krypa ner i en varm säng.
Idag har hittills varit en bra dag, hade en intressant kinesiologi lektion imorse, vi gjorde postural assessments på varandra: bedömde kroppshållning (om öron, axlar, händer, höfter, vrister etc var jämnlånga etc). Sedan diskuterade vi olika anledningar till varför vissa var "ojämna" och vad det kunde ha för inverkan på kroppen. Våran lärare är jätteduktig och berättar massa intressanta berättelser, samt anknyter allting till sport och sportskador för att göra det mer intressant!
Efter det så hade jag gymnastik, idag gick vi igenom spotting, och tränade på olika positioner samt head-standing. Det var väldigt utmanande och svårt, men lyckades faktiskt ett par gånger!!
Nu ska jag snart iväg och träna (snabbhets intervaller står på schemat), och därefter ska jag ha kvällskurs.

Emmy - tid på burk

Igår på träningen så fick jag höra "jag ser aldrig dig längre, vart håller du hus?" och idag vid lunchen så fick jag höra samma kommentar från en annan person.  Jag svarar att jag är här, där och någonstanns mittemellan...
Såhär ser mitt schema ut för den här terminen:
...för er som räknade ut antalet timmar så ja ni ser rätt, det är 23 timmar jag går i skolan. Men mina kurser är endast värda 16 credits, det är inte roligt att inte få credits för varje timme men inte mkt jag kan göra åt Manhattan College's regler.
Det är bara irriterande när folk säger "jahaaa du läser 16 credits", "ahaaaa men gymnastik, Yoga och Team Sports räknas inte som riktiga kurser". Till alla dom får jag lust att säga shut up, det är inga lätta kurser, vi leker inte bara utan lär oss mycket viktig information kring ämnena och klasserna kan vara väldigt tuffa/svåra!
Jag gillar alla min kurser jag har den här terminen så jag går gärna 23 timmar i skolan i veckan, jag lär mig jättemycket varje dag. Men ibland önskar jag att det gick att köpa tid på burk, särskilt när det finns så mycket mer än bara gå i skolan och träna jag vill göra.

Frustration

Irritation och frustration. Vet inte vad jag ska känna/tänka/tycka/säga. Känns hopplöst. Känns bra. Känns dåligt. Känns läskigt. Känns annorlunda. Tänker på annat. Borde fokusera. Vill ha förändring. Vill ge det en chans. Grubblar. Funderar. Ont. Trött. Träningsvärk. Längre när jag vill köra kortare. Hoppas på något som jag inte vet någonting om. Frustration leder till irritation. Snälla låt det gå vägen. Snälla låt mig sluta grubbla. Snälla. snälla. snälla. Ready or not here I come!


Om jag bara kunde sluta fundera så mycket...


RSS 2.0