Superexcited!!

Spring Break är snart över, det har gått alldeles för fort! Men det är fortfarande fyra dagar kvar som ska avnjutas men jag kommer att behöva plugga en eller två gånger utav dom dagarna... Baah! Har apmkt att göra i skolan. Any ways nu över till något roligt! Jag har köpt en ny dator, en MacBook Pro! WOHO! Min andra dator har varit död nu i över en månad och min granne kunde inte fixa den... Baah! Så jag slog till och investerade i en Mac dator. Mycket stilig och superbra! Jag sitter och skriver från den nu, är hemma hos tjejerna i down town. Jag och Amy ska kolla på film snart...

Emmy - I hope that the days come easy and the moments pass slow, And each road leads you where you want to go, And if you're faced with a choice, and you have to choose, I hope you choose the one that means the most to you...

And if it's cold outside, show the world the warmth of your smile,



Den här veckan så har jag fler lektioner inställda än vad jag faktiskt har lektioner... våra PHED lärare har åkt iväg till sunny San Diego för en konferans så vi har fått ett andra spring break. Jag är uppe efter midnatt och sover länge... I måndags sov jag till tjugo i tolv, och idag till halv elva... Igår kväll så gick jag över till OV, pluggade kinesiologi och fick massage på mina stela ben... sedan gick jag över till baseball killarna!
Nu sitter jag och väntar på att familjen och coach ska logga in på skype, om en timme blir det lunch i Dantes. Sedan står det ett häckpass på Columbia's track tillsammans med Meghan. Nu ska jag plugga inför mitt prov i Motor Learning på fredag!

CAL - NEVADA CHAMPIONS!!!

Helgens tavling gick bra, vi tog poang i varje gren som vi tavlade i (for att ta poang till laget sa maste man komma bland top 8) och efter sondagens 4x400m stafett sa vann vart lag tavlingen!! Forra aret kom vi tvaa eller trea, sa coach var nojd! Trakigt att jag inte fick vara med och bidra till vinsten men jag var dar och bidrog med min narvaro och hejade pa alla som sprang, tog kort och filmade tjejernas lopp. Amy Brown sprang superfort, hon persa med tva sekunder - superduperbra! Chris vann 10k - sprang taktiskt och sag riktigt stark ut :) Igar kom vi hem och sen gick vi till Bar West i PB och kickade av Spring Break.

I dag vaknade vi upp och gick till Zanzibar och kakade brunch sen tranade jag pa banan och tjejerna sprang distans. Nu chillar vi har hemma, det pratas om att vi ska ga pa salsalektion ikvall men far se om vi orkar med det! Nu ska jag ta tag i tvatten - tvattmaskinen har varit trasig hela veckan men nu har dom antligen lagat den sa da blir det att tvatta tvatta.. Stadade aven rummet efter traningen och lagade jattegod mat! Toppenbra och chill dag!

Till Anonym - sag ditt meddelande och hoppas Emmys inlagg svarade pa din fraga. Bra jobbat Empan - valdant bra och intressant inlagg!

Igar nar en kille ville dansa med Sara she " gave him the face" - killen fattade ingenting och hon stod dar i bra tva minuter innan han fattade dissen och gav upp.. Om ni inte har sett videon sa maste ni se den for att fatta skamtet. Ska forsoka leta fram videon till nasta gang jag bloggar. Peace out!

Emmy - svar på fråga

Anonym om SPRING BREAK:
Hej! Kan ni inte skriva och berätta om hur ni gick tillväga när ni ville plugga och friidrotta i usa? sökte ni själva, åkte ni med nån orginisation?
27 Mars, 17:07

Oj det här är inte någon lätt fråga... men jag ska försöka skriva en liten sammanfattning så att ni som är nyfikna kanske får lite tips och så att jag själv kommer ihåg i framtiden.

Det hela började i tvåan på gymnasiet.. jag läste bloggar från svenska friidrottare och tyckte att det lät jättespännande! Intresset växte och under trean i gymnasiet under vårat träningsläger i Portugal så gick jag på en föreläsning med Lisa Blommé. Hon berättade om hur det var när hon pluggade på ett college på Hawaii och sedan transferade över till ett college i Colorado. Efter den föreläsningen så bestämde jag mig för att jag ville åka till Usa efter gymnasiet. Jag mailade Lisa Blommé öch tillsammans med några andra intresserade löparvänner så träffades vi över en kaffe och hade möjlighet att ställa frågor till henne. Hon var supersnäll och hjälpte oss via mail att kontakta flera skolor som hon hade kontakter på. Hon sa också vad vi var tvungna att göra för att kunna åka till USA osv.

Tillsammans med mina andra vänner som var intresserade av att plugga i USA så skrev vi upp oss för att skriva Toefl och ACT (vilket är en version av SAT vilket är typ Amerikanska högskoleprovet aka jättejättesvårt). Det var roligt och mindre nervöst att skriva provet samtidigt för då hade vi varandra att resa med samt prata med på rasterna. Proven var långa och tog mycket tid och energi så det var kul att göra det tillsammans för då uppmuntrade vi varandra på rasterna. Toefl gick väldigt bra men ACt gick inte så bra... min rekommendation är att ta data verisionen av Toefl samt skriva SAT och inte ACT (för ACT innehåller en lång naturkunskapdel som jag bomma totalt). Och för att scora högt på SATplugga mattetermer för får du bra på matten så kommer din slutpoäng bli högre.

Jag hade kontakt med en skola i Florida och allting verkade jättebra, men de bytte huvudcoach inför min säsong så det blev massa krångel och jag var fullt upptagen med att ta körkort, festa på studentskivor och njuta av sista veckorna i skolan för att kunna fokusera att skriva SAT och allt som hade att göra med USA. Jag bestämde mig för att börja plugga i Sverige och göra en transfer till USA efter ett år (du översätter dina betyg från högskolan i Sverige till skolan i USA). För att göra detta så ska du ha läst 60 poäng (fulltid) samt skriva Toefl provet. Under hösten så hade jag kontakt med en skola som en kompis rekommenderade och hjälpte mig på kontakt med, denna skola går jag på nu; Manhattan College i New York. Jag mailade med coachen och han verkade jätteintresserad på en gång: han ringde väldiiigt ofta och svarade snabbt på mina mail. Så under hösten och våren skrev jag på ansökningsblanketter till skolan, fyllde i visumpapper, NCAA papper, health and immunization paper, etc hit och dit. Kommer ihåg att det var sjuuuukt med pappersarbete, jag fick panik flera gånger. Då var det bra att min syster höll på med allting samtidigt samt två andra vänner. Så vi hjälpte varandra med att boka av den långa attgöralistan. Jag kommer ihåg att jag var superstressad med att fixa allt, och varje gång jag trodde jag var klar kom det något nytt att fylla i och skriva under... Men tro mig, när jag väll kom hit så var det värt allt jobb! Jag har haft två jätteroliga år och träffat MASSOR med nya människor, vuxit som människa genom att ensam åka över atlanten till ett ställe jag inte kände någon och där allting var på engelska (tur var att det fanns några svenskar här som kunde hjälpa mig).


Så mina tips för er som är intresserade är:
1. Fundera på vart ni vill plugga, om ni vill till ett varm ställe eller ett lite kallare. Sedan ska ni fundera på skolstorlek; stor skola så att du är ett nummer eller en liten skola där du är ett namn.
2. Är träningen viktigare än skolan eller tvärtom?
3. Kolla in hemsidan
http://www.a2zcolleges.com/Majors/Womens_Sports/Track_Field.html, och klicka er fram till skolor ni är intresserade av.
4. Kolla in friidrottslagets hemsida, kolla in deras Roster så att ni ser vilken kvalite det är på laget och hur många coacher dom har etc.
5. Maila huvudcoachen du är intresserad av med en kort beskrivning av dig själv och dina personliga rekord. Samt fråga om det finns något scholarship aviable.
Om du har råd så fly gärna över och besök de skolor du är intresserad av för att verkligen se det live.
6. BÖRJA I TID med ansökan. Helst ett år innan du ska börja plugga så att du har tid att göra allt som skall göras i lugn och ro.
7. Fråga coachen om du har problem, de hjälper gärna till... om de inte gör det så ställ dig frågan om det verkligen är rätt coach/skola (man vill ju ha en hjälpsam coach).



Jag känner några som åkte genom organisationer, och det kan vara bra om du har råd samt känner dig osäker. Men det går lika bra att söka själv, och coacherna/skolan du söker till kommer hjälpa dig med allt som skall göras. OM NI HAR NÅGRA FRÅGOR SÅ SKRIV DEM I KOMMENTARSFÄLTET. LYCKA TILL ALLA NI SOM ÄR NYFIKNA PÅ ATT LEVA COLLEGE LIVET OCH SPRINGA FÖR EN SKOLA I USA. Våga spread your wings and fly, man vinner genom att våga. Och om det värsta skulle hända, så finns ju faktiskt Sverige bara en flygresa bort, så trivs ni inte och inte vill göra en transfer till en annan skola så ta flyget tillbaka till starten..

Emmy and Fia - Welcome all international readers!!!

Read through our comments today and found these two...


Asbjorningeborg om Resan mot smärtfriheten börjar närma sig målgång...: Very nice site. I must say that I am impressed. Keep up the good work.

28 Mars, 23:42
Remimagnhild om Emmy - 11 dagar kvar...: I am very excited to see this site. Universal design and accessibility. Congratulations! 22 Mars, 12:48


Thank you for reading our blog, we hope you'll enjoy it!!!

Emmy - we got to live like we are dying

OMG vilken helg det blev!!! Mark kom i fredags och sedan dess har det varit full rulle fram till midnatt igår...Vi gick på international night i fredags; åt supergod mat från världens alla hörn och såg på när (bland annat) svenskarna framträdde.. i lördags så tränade vi sedan åkte vi in till Hell Kitchen's flea market och kollade på massa häftigt krimskrams innan vi gick vidare till 34th street och shoppade lite. Lördags kvällen tillbringade vi alla på Beaches; skratt, skratt, skratt och dans, dans, dans... Det var länge sedan jag hade så roligt och skrattade så mycket....söndagen började med en mysig löprunda i solen innan brunchen. sedan åkte vi in till stan och promenerade runt en stund innan jag kramade Mark hejdå vid bussen...

Sedan så gjorde jag lite tråkiga söndagssysslor innan jag gick över till OV och umgicks med Mollan och Siri ett tag, sedan gick vi över till Lissa och John... snackade lite, bakade en supergod cookie cake och kollade på filmen The Tourist. Sedan promenerade jag hem och innan jag somnade så tänkte jag på alla roliga händelser under helgen innan jag somnade med ett leende på läpparna...










SPRING BREAK

Befinner mig for tillfallet i LA dar jag ska heja pa tjejerna som ska tavla har i helgen. Jag skulle ha sprungit men coach hade en annan plan for mig och ville att jag skulle fokusera pa traningen och tavla pa en storre tavling om tva veckor. Det hade varit roligt att tavla for jag kanner mig i form men samtidigt sa later det smart att fokusera pa att fo in bra traningspass och sen go all out pa tavlingen i Arizona om tva veckor :)

Just nu sitter vi i lobbyn pa hotellet och vantar pa vara rum, kollar pa tv och kakar lunch. Jag har redan haft tva koppar kaffe och mumsat cinnamonn wheat sticks... Jag kommer formodligen dela rum med Alma och Chris :) Inte manga andra kvar har nere i lobbyn..

Nu har vi spring break - wooohhooo! Jag skulle ha akt till San Francisco med Chris och hennes syster men coach vill att vi ska stanna och trana sa jag kommer att stanna i San Diego och trana och njuta av ledigheten. Forhoppningsvis kommer vi ha sol sa jag kan spendera dagarna vid poolen.

Tjejerna springer 10k ikvall klockan 20.40 och 800m ar klockan tjugo i sex - ska bli roligt att heja pa men kanns konstigt att vara har och bo pa hotell och grejs och inte tavla. Men men det blir en chill helg och en bra start pa var spring break :)

Best roomie :)


Emmy - right now im happier than a bird with a french fry!!!

Glöm gårdagens topplista... Mark ringde igår och berättade att han kommer hit och hälsar på i helgen!!!!!


Emmy - jag har det bra idag!

Kom precis tillbaka till rummet från min night class, ikväll så dissikerade vi råttor. Det var superäckligt och jätteintressant på samma gång. Nu ska jag måla naglarna vackert röda, sedan ska jag öppna min dillchips påse som jag fick i paketet från familjen igår (tack tack) och sätta mig i the study room och plugga inför mitt kinesiologi prov imorgon.

Idag har varit en väldigt bra dag, har hänt hur mycket som helst, små och stora saker... Men topp 3 idag ser ut såhär: 

3-
Team sports lektion med fotboll. Våran lärare är jätterolig och duktig, hon inspirerar och underhåller på samma gång vilket håller oss studenter aktiva och glada.
Hon berättar historier om egna erfarenheter som coach och resor hon haft genom sitt yrke och jag tycker att det är jätteroligt att höra på dom för dom är alltid lika galna och intressanta.

2 -Ett annat stort pluss för denna onsdag var vid middagen när jag och Micke var på skratthumör, herregud det var länge sedan jag skrattade så mycket!! Skrattar alltid tillsammans med honom, han är bra rolig han!



1- etta på listan... Idag så snöade det (inte ett pluss men det ledde till topp ett på listan haha), så baseball laget kunde inte spela sitt game... istället så tränade dom inne i inomhushallen. Jag känner några i laget, så när dom satt vid sidan av och väntade på sin tur att träna batta innanför nätet (deras coach stod bakom en nätmur och kastade och dom tränade på slag med klubban (haha svårt att förklara på svenska men hoppas ni förstår). När jag går fram och hälsar på dom och står och snackar lite så säger deras coach något åt dem som jag inte hör, men jag antar att det inte var något bra för dom säger åt mig att jag borde gå därifrån för att deras tränare gillar inte när dom inte är fokuserade på träningen... Sedan så säger coachen något åt mig som jag inte hörde, så jag frågar vad sa han till killarna.. då sa dom sa du ska in under nätet och hit the ball with the bat. Jag tänkte vaa är han seriös??? Då sa dom jaa skynda dig nu och gå under nätet.. Så inför hela laget som sitter och väntar på sin tur att slå så går jag under nätet, får ett bat från killen som precis battat (eller hur det nu stavas).. Ställer mig på plats och ser hur ALLA stannar upp och stirrar på mig där jag står i mina löparshorts och rosa t-shirt och försöker träffa bollen som deras coach kastar. Jag missar den första och alla skrattar, då tänker jag herregud Emmy nu får du fan se till att träffa nästa boll annars blir det här jättepinsamt. Så nästa boll träffar jag faktiskt, den tredje missar jag, men den fjärde blev faktiskt en bra träff så jag slutade med den.. haha alla bb-killarna tyckte detta var jätterolig underhålling. Där står jag en svensk tjej som inte kan någonting om baseball och försöker träffa bollen som deras coach kastar mot mig. haha men jag lyckades iaf träffa två av fyra, och dom kom fram och berömde mig efteråt så det var roligt! Fast jag ska nog tänka mig för innan jag pratar med dom under deras träning nästa gång haha.


VEGAS DAY 2

Vaknade upp och gick ner till poolen for att kaka brunch - morning shuffle - supergod omelett med ost, korv, agg och gronsaker... Sen var det chill-time; bubbelpool, poolen och sola - UNDERBART!






Efter poolhang var det det dags for basketmatchen som vi vann - SCORE! Efter det blev det pizza och sen var det dags att gora sig i ordning for party party!!! Vi gick till tva olika stallen, Vip pa bada stallena saklart hahaha, och pa sista klubben som hette Surrender sa upptradde Jason Derulo tre sanger. Jag var 3 meter ifran honom och sjalvklart dog min kamera precis nar han borjade sjunga... BAAH! Men tjejerna fick nagra bra bilder pa honom, det var sjukt bra! Han ar sjukt bra och vi hade en underbart rolig kvall, kom hem fem pa morgonen och i casinot pa hotellet var det proppat med folk som spelade, bestallde drinkar och stod i ko for en sen middag/tidig frukost. Vegas is a world of its own. Supercoolt stalle - kommer definitivt aka tillbaka dit for det finns massa mer att se!















JASON DERULO




Emmy - tiden springer iväg... men av två anledningar så har jag för en gångs skull inte har något emot att tiden går fort just nu...

Dessa två anledningar heter Jossan och Ida, och dom kommer till New York om 29 dagar!!!

I can't wait!!

Emmy - måndag

Första dagen på veckan, första dagen efter spring break. Det var tungt att kliva upp imorse, särskilt när det var snöblandad regnstorm ute och bara 3 grader... Jag hade dock en väldigt rolig första lektion; team sports. Idag började vi en unit med fotboll, vi tränade på att kicka bollen med olika kroppsdelar i olika sekvenser osv. Det var jätteroligt och jag ville fortsätta när lektionen tog slut... därefter så pluggade jag inför mitt mitterminsprov i Yoga. Efter lunch tränade jag elipse i 40 min, hade snack med coach om utomhusäsongen och sedan middag och för en stund sedan kom jag precis tillbaka från Yoga lektionen.

Jag har väldigt bra måndagar och fredagar i skolan, två roliga/intressanta lektioner på måndagar och en intressant lektion på fredagar!! Perfekt början och avslut på veckan!
När duschen blir ledig ska jag duscha sedan blir det kinesiologi prov. Vi ska lära oss alla muskler i axeln, deras orgin, insertion och action tills på torsdag. plugga, plugga, pluggaaa!







Jag, Micke och Andrea gick ut och åt middag i lördags. Vi åt middag uppe på en mysig takterass med fin utsikt. Månen var extra stor den kvällen så det var riktigt häftigt utsikt!

Emmy - Spring Break in Arizona

Söndag= sista dagen på vårat spring break. Imorgon börjar skolan igen, och jag har ingen mjukstart; tre prov, en uppsats och två quiz... känner lite att jag borde ha pluggat under veckan, och känner verkligen att jag borde ha pluggat idag. Men det gick inte att plugga när solen sken och när jag ville göra allt annat förutom att just sätta mig ner och plugga.. och idag så är min ursäkt att det är sista dagen på lovet så det är ok att ta det lugnt... Det är en dag imorgon också, då är det bara att ta tag i allt igen...

Jag vill tillbaka till Arizona, tillbaka till solen och värmen, tillbaka till de härliga promenaderna, träningen i top och shorts, poolen, shoppingen vid utomhus köpcentrena, den goda maten, sällskapet, och ja jag vill verkligen tillbaka till allting...

 









förutom hårda träningspass så hann vi även med en tävling. Jag sprang 800m på 2.12.93. Jag varvade på 62.8 och sprang en väldigt snabb tredje 200m så vid 600m hade jag 1.32... vilket betyder att jag sprang sista 200m på 41s, vilket är helt oacceptabelt. Det kändes väldigt väldigt bra fram till cirka 620m.. och jag kände verkligen att det skulle bli en bra tid... Men sedan vet jag inte vad som hände, min hårda öppning straffade sig... jag är dock nöjd med tiden då det är min bästa säsonsöppningstid hittills och så har jag varit skadad med min vad två veckor innan förra veckan.. så med tanke på det så var detta väldigt bra sprunget, och jag vet att det finns mer men det får jag bevisa en annan gång...

VEGAS - GAME DAY

KLOCKAN FYRA BORJADE MATCHEN MELLAN SDSU OCH BYO - matchen var jamn men det kandes anda som SDSU hade overtaget....Det blev valdigt nervost mot slutet av matchen men sista 3 minuterna sa visste alla att det var klart - SDSU WINS! "I believe that we will win" andrades till " I believe that we just won" - alla SDSU fans i publiken sjong med och stamningen var riktigt bra. Supercool upplevelse! I slutet av matchen sprang alla ner till planen och tog kort med spelarna och sjong och var allmant glada.


Vi tog en limo till matchen - arrived with style

 







AWESOME!!!

 


VEGAS DAY 1



Utsikten fran vart hotellrum.

Pa fredagen kom vi dit runt 8 pa kvallen sa vi bytte om lite snabbt och tog en taxi till Bellagio for att mota upp nagra kompisar och kolla pa basketmatchen. Killarna tog sig till finalen som vi  redan hade kopt biljetter till sa det var riktigt nice. Hade varit lite trakigt att ga och kolla pa en match mellan tva andra skolor. Efter matchen kakade vid middag klockan 11 pa kvallen, jag var vralhungrig...








Sen var det dags att gora sig i ordning for utgang. Vi spelade musik och laddade for utgang. Vi smsade runt for att hora vart folk skulle ga och vi bestamde oss for att ga till klubben Tao. Min kompis smsade mig och sa att han och hans kompisar gett upp, att dom statt i ko over en timme och att kon fortfarande var lika lang in till Tao. Men vi gick dit i alla fall och gick rakt fram till vakten som slappte in oss. SCORE! That's the way to do it





GALEN NATT! Massa dans och onda fotter pga for hoga klackar. Kom hem 5 pa morgonen och nar vi kommer till rummet sa har tva av tjejerna som gick hem tidigare an oss andra satt i sakerhetslaset. Sa vi kommer inte in och vi skriker deras namn genom dorrspringan, vi forsoker ringa dom, vi knackar, och vi forsoker aven ta bort sparren. Misslyckat! Sa vi gar ner till receptionen och dom kommer upp med en specialgrej som dom kan oppna dorren med. Puuh! Morgonen efter fick vi hora att tjejerna hade satt i sakerhetslaset men att dom skulle oppna den innan dom gick och la sig, men sen hade dom bada dackat. Bra jobbat! Haha :)


AZTEC INVITATIONAL

Pa fredag och lordag har vi var hemma tavling och iar kommer massa bra skolor som UCLA, BYO, TEXAS N&M och manga manga mer!! Forra aret var det ingen stor tavling utan skolor runtom San Diego kom men iar kommer tavlingen bli riktigt stor. Jag ska springa 800m pa lordag - manga bra tjejer som springer, horde att BYO har med sig 4 bra 800m lopare, sa det kommer bli toppenbra!


Enda loparbilden jag kunde hitta pa hennes dator haha :)


LIFE IS GOOD!



Jag har fatt lana min rumskompis dator igen sa nu har jag kunnat ladda upp bilderna fran var galna Vegas weekend. Bilderna finns pa facebook men jag kommer aven att lagga upp en del har pa bloggen. Vi kom tillbaka sondag natt och i mandags hade jag en quiz, tisdags uppsats, och igar kvall hade jag soc prov. Helt slut! Sa igar efter provet cyklade jag hem och slappade framfor tvn och pratade med J pa telefon. Jag vaknade for inte alls sa lange sen, utvilad for en gangs skull. I dag ska jag trana och ta ett isbad och stretcha sen tillbaka til pluggandet...


Emmy - springer barfota i gräset och glassar vid poolen



Den här bussen såg vi idag under morgonpromenaden... den beskriver rätt bra hur det är just nu: flashback från förra året... men jag klagar inte för jag har det hur bra som helst här i Arizona; tränar, promenerar i det underbara vädret, ligger vid poolen och steks och lyssnar på musik och njuter av mitt Spring Break... var tvungen att gå inomhus och gömma mig från den strålande solen då vi ska träna om en timme...effektiv som jag är så sitter jag inte här och slösurfar runt på bloggar och facebook utan jag tar viktiga beslut om framtiden...

Studera.nu öppnade idag, och jag allt jag tänker säga är att jag skickade in en ansökan till samma utbildningsprogram men till fem olika skolor... vill dock komma in på förstahandsvalet ang skola!!! Nu kan jag inte göra mer än att hålla tummarna och vänta!!!

Emmy - let me hear you say aah, say AAAARIZOOONA

Helgen har varit bra; har kollat på ett flertal filmer (bland annat The Black Swan... den var jättebra), umgåtts med laget och andra athletes som är kvar, tränat och sovit mycket och lääänge!! Sedan hann vi med en väldigt misslyckad utgång också, motgång efter motgång... men kvällen avslutades dock på ett väldigt roligt sätt haha. Jag och Micke hade precis betalat taxin, sedan kliver vi ur och då säger Micke "Emmy gå fort vi betalade precis tio dollar för lite" haha jag börjar gå så snabbt jag kan i klackar, men inser att det inte fungerar så jag tar av mig klackarna och så springer vi mot byggnaden där vi bor... taxibilen kör efter oss och tutar, vi skrattar som aldrig förr och springer för livet uppför trapporna, fortsätter springa förbi vakten och in i hissen... sedan skrattar vi båda tills vi grät hahaha! Och sedan skrattade vi ännu mer när vi insåg att det bara handlade om 35 kronor var hahaha... och vi sprang för livet för att komma ifrån taxibilen som körde efter oss haha!!

Imorgon åker vi till Arizona!!!!!! Ska bli hur skönt som helst med 26 grader och strålande sooool!!



Emmy - jag vill också packa ner mina saker i en väska, få ett sms/telefonsamtal, ta hissen upp, gå ut på parkeringen, få ett glatt återseende och stora, långa och kärleksfulla kramar från min familj

...Jag vill också vara en student som åker hem under Spring Break...

Meeen istället så sitter jag här...


...och tittar på när alla andra studenter utanför fönstret packar in i bilar som sedan kör dem hem till riktiga hemmet, till den goda hemlagade maten, hunden och allt annat jag saknar!!!!



Vårat dorm har stängt under lovet så jag bor i Meghans rum tills vi åker till Arizona på tisdag, Meg åkte till Puerto Rico idag.. jag. är. lagom. avundsjuk.... Nej nu ska jag gå över till Overlook, det är alldeles för tomt i korridorerna i Horan Hall...

Emmy - inspirerande och motiverande!!!

Våran lärare hade med sig sin hund imorse till lektionen. Vi har labb på fredagar och är runt 10 personer i klassen som jobbar med olika slags experiment. Idag experimenterade vi med movement time och relative timing genom att göra olika praktiska experiment. Hunden Buddy sprang omkring i klassrummet och blev bortskämd med allt klappande och kliande, och så turades vi om att studtsa tennisbollen runt i klassrummet så Buddy fick jaga den...
Det jag egentligen vill säga med det här inlägget är att jag verkligen älskar min utbildning här på Manhattan College, vi är en grupp studenter som läser i princip alla lektioner tillsammans och vi har alltid lika roligt på lektionerna. Mycket, mycket skratt, och även om det ibland inte är så roliga lektioner så får mina klasskompisar alltid mig på bra humör. Lärarna i physical education är dessutom jättebra och inspirerande och när det är så få studenter i varje klass så lär de känna oss studenter vilket gör lärar-student relationen mer personlig och det tycker jag gör att vi har en jättebra stämning på lektionerna.
den här labbrapporten har jag skrivit på hela veckan, lämnade in den imorse!!


GOSSIP TIME



Jag tycker det ar sjukt trakigt att jag inte har nagon lektion med Julia den har terminen. Vi bada har fullt upp med skola och traning sa det blir svart att traffas lika ofta som vi gjorde forra terminen nar vi hade en engelska lektion tillsammans. Men ikvall ska vi ata middag ihop, tror att det blir salad sensation. Ska bli roligt att skvallra om allt som vi har missat och hora om deras tavlingsresa till Hawaii. Nu ska jag fixa ihop en snabb lunch sen ska jag cykla till skolan. Puss och kram skumbanan


I SEE

Vi har borjat smida planer for Spring Break som ar om tva veckor - ser mycket lovande ut!


We R who we R

Tidigare i veckan var jag riktigt less; forst slutade min dator fungera, sen pajade cykeln nar jag blev pakord av en bil som skulle svanga nar jag kom cyklandes MED lyse PA cykelvagen, och sen glomde jag min ipod nar jag var och tog ett ice bath. Men i fredags sa gick jag med cykeln till en affar som fixade den for 140 kr och igar fick jag tillbaka min ipod for nagon hade hittat den och lagt den i sjukgymnasternas lost and found box. SCORE! Nu ar det bara min dator kvar, ska kolla om Seb har tid att kolla pa den annars ska jag ga till affaren brevid skolan och se om dom kan fixa den, hata hp!

I lordags tavlade vi i San Diego men pa den andra skolan, UCSD. Jag sprang 400m, mest for traning. Gick helt ok med tanke pa att vi inte har kort nagon snabbhet annu. 58.6 sek. Hela sondagen spenderade jag i bibblan for att plugga till ett prov jag hade igar. Jag fick B pa provet. Lite besviken faktiskt eftersom jag spenderade sa mkt tid pa att plugga for det. Men men. Det var svart. Jag borde vara nojd. Dislike social research classes.

Annars da? Solen skiner och det ar tre dagar innan vi aker till VEGAS!!! Wooohoooo! Superexcited! Vi ar sju tjejer som ska till Vegas over helgen och vi kommer ha saaaa underbart roligt!!! Toppenbra gang :)




Jag maste shoppa innan Vegas, behover tva nya partyklanningar och ett par nya klackar. Forhoppningsvis kommer jag ivag pa torsdag efter min lektion... I LOVE SHOES


PUPPIES!!!

Antligen har sotnosen Afelia fatt sina sota puppisar dar hemma... Atta supersota sma valpar fick hon mandags natt/tisdag morgon... Mamma Afelia ar sa duktig. Jag och Emmy vill att valparna ska heta: Missisippi, Arizona, California (tjejnamnen), och killarna kan heta Texas, New York, Florida, Arkansas och Colorado. ♥ Far se om mamma gar med pa det eller om hon kommer pa nagra andra namn.



SUPERSOTA SMA PUPPISAR


Emmy- ekorren satt i parken

I New York så är ekorrarna också drabbade av fetma. Dom lurar i parker, så fort någon med mat passerar så dyker dom upp och tigger mat som en hund och de vaktar papperskorgarna som hökar!



komsi komsi lilla tjockis


Det här var typ det närmsta jag vågade låta ekorren komma... Micke var lite modigare...


Emmy - veckan som gått

kände mig förkyld i måndags, tränade inte utan sov typ hela dagen. tisdag kände jag mig mycket bättre så jag körde ett riktigt riktigt bra banpass men i slutet av passet så sträckte jag vaden. musklerna började krampa och det gjorde jätteont. jag kunde inte ens jogga ner... behandling, vila från löpningen ons och tors, behandla med voltaren salva, ultraljud, laser, massage, stretch och övningar... i fredags så kändes det inte mycket bättre än vad det gjorde i onsdags då det gjorde ont att bara gå. men jag tejpade och försökte köra en uppvärming... det gick mindre bra.

Jag ville inte följa med till Boston för jag visste att jag inte skulle kunna springa, och det är inte kul att sitta på sidan av banan och se alla andra springa när man själv är skadad... men inga argument fungerade på coach så klockan tre på fredagen satte jag mig på team bussen tillsammans med alla andra. lagom glad.

Men helgen blev bra trots allt. tjejerna och killarna tävlade på olika arenor så jag åkte till killarnas arena både lördag och sönda, på så sätt behövde jag inte se de andra tjejerna springa 800m loppet jag skulle ha sprungit... istället så befann jag mig i en arena full med killar och det kan jag ju faktiskt inte klaga på.
Höjdpunkterna med helgen var supergod mat på Panera, ögongodis på hög nivå, ingen kö till tjejtoan, trevlig middag tillsammans med Lissa och Micke (vi satt vid baren och åt italiensk mat och skrattade lika mycket som vanligt), hot tube, film kväll tillsammans med alla på hotell rummet, sushi på Star Market, och mycket mycket mer.

plugg plugg plugg, fick två timmars plugg avklarade imorse innan tävlingarna drog igång.

plugg vatten och snacks hjälper mig att fokusera

min utsikt under pluggandet.

Min dumma vad, har en tjepning som avlastar de inflammerade musklerna. bläää vad trist att bli skadad när man är i toppform och vill springa snabbt, snabbt, snabbt!

12 bitar Philadelphia rolls, för ca 50 kronor! jag åt sushi både lördag och söndag ;)


LADY AZTECS GOT TO SEE THE SNOW - BRRRR

ON OUR VISIT IN ARIZONA TWO WEEKS AGO WE GOT TO EXPERIENCE TWO SNOWSTORMS...





RUN IS FUN









RSS 2.0