REGIONALS

Ibland gar det inte alltid som man vill. Jag har deppat, gratit och tankt massa negativa tankar. Men det tog mig igen vart och det ar mycket roligare att vara glad. Jag kan inte gora mer an mitt basta och min kropp ville helt enkelt inte springa fortare. Det var pinsamt och valdigt trakigt och ledsamt men sant som hander. Massa pep talk med Richard, Chris, Empan, Mary och massa andra sa insag jag att det var valdigt dumt att deppa ner mig totalt over ett lopp. Jag kom till Regionals, en stor tavling med over tusen pers pa laktaren. En haftig upplevelse! Sen fick jag traffa Mary och tjejerna och prata lite svenska igen. Mary ar klockren, alskar den tjejen! Sen har det varit roligt att fa besoka Oregon och springa pa deras beromda bana. Det har varit en larorik, regnig(inte bara i regn utan aven i tarar), langtrakig, rolig resa som jag kommer att minnas lange :)                                                                                     .
"Heyy girl! I watched your race online last night and was rooting for you. I know your last race didnt end like you wanted but you still kicked major ass this season! See yuh next year!"

"you're still the boss in my book fiaaaa don't you even worry!"

"shut up your the best"

Nagra inlagg fran facebook... Den forsta ar fran en tjej som jag brukar tavla mot. Jag har inte pratat med henne sa mycket men hon verkar var en rolig tjej och jag blev valdigt glad nar hon la till mig pa facebook och skrev det dar till mig :) 


Pa mandag aker jag hem till Sverige igen - mot nya aventyr!!!

 


HILARIOUS!

Efter tavlingen sa gick vi pa bio och sag bridesmaids! The female version of the hangover movie!!!
KLOCKREN!!! Skrattade sa mycket att jag hade ont i kakarna efterat. Ni maste se den! Whoop whoop!
Nu ska jag packa vaskan for morgon dagens hemfard. Vi aker fran hotellet klockan tio, ar tillbaka i San Diego runt 8 sen ska jag packa om vaskorna for min hemresa till Sverige! Aker pa mandag morgon - LANGTAR!!!

GRADUATION

Det har varit en fullspackade helg. I fredags kom Jossan och Ida, vi hamtade upp dom i down town. Vi akte till Yoghurtland och sen kollade vi pa film.  I lordags tog Sara, Bianca och Amy examen. Vi kakade brunch och sen satt vi pa en tre timmars lang examens firande dar de ropade upp alla studenternas namn och dom fick sina diplom och grejs. Sen akte vi till Saras strandhus och firade hela natten laaaang.
Dom flesta valjer att dekorera sina hattar. En tjej hade frihetsgudinnan med en lysande lampa pa sin hatt och andra hade andra flummiga grejer. Har kommer tjejernas hattar:

 

KOLLA VILKEN SOT HUND JAG HITTADE! Han har ocksa en examens hatt hahaha

 

I sondags tog Alma examen. En liten mindre ceremoni som inte tog alls lika lang tid som dom andra tjejernas och den har var mer personlig. Det var lite roligt for nar studenternas namn ropades upp sa jublade deras familjer i publiken. Men for varje namn som ropades upp sa lat familjerna mer och mer och hogre och hade skyltar och grejs. Det var som en slags tavling mellan familjerna vem som hordes och syntes mest haha :)

 

BAAAA - Kommer sakna dom har tjejerna superdupermkt!!!


REGIONALS IN OREGON!!!

Jag var nummer 63 pa listan innan dom uppdaterade den infor Regionals och jag kom med som nummer 46. Valdans forvanande for bade jag och coach trodde att jag var klar for den har sasongen efter var Conference i Colorado. Listan andras eftersom manga valjer att avsta att tavla i en gren, om dom ar med pa fler an en lista, och sen kan nagra vara skadade o s v. Det ar darfor listan andras och manga som inte ar topp 48 efter sasongen ar slut kan komma med anda eftersom lopare som ligger fore en pa listan kan springa en annan gren. Sofia Oberg tex. hon var med pa bade 1500m listan och 800m listan men valde att springa 1500m pa Regionals.

Regionals ar en stor tavling som man maste kvalificera sig till for att fa springa pa. Dom har delat upp USA i tva delar, vast och ost, och topp 48 i varje gren far springa. Har ar lanken till  #EAST# och #WEST# listorna sa att ni kan klicka er runt och se hur det fungerar och vilka som kom med. Manga svenskar ar har och springer. Stotte pa Sofia Oberg igar pa flygplatsen nar vi skulle hamta vaskorna. Mary, Lovisa och Klara fran SMU ar ocksa har :) Fatima ska ocksa hoppa langd tror jag om jag inte har helt fel :)
-----> Pa Regionals så springer man åttondelsfinal. Om man springer bra, tidsmassigt, eller vinner heatet sa gar man vidare till fjardedels final dagen efter, pa 800m i alla fall, 1500m har en dag i mellan loppen...   24 lopare gar vidare till fjärdedels finalen.  Topp 12 loparna fran fjardedels finalen gar vidare till Nationals. Topp 12 från båda regionerna, east and west kommer till Nationals och springer semifinalen där 12 går vidare till finalen som hålls samma helg. Nationals ar senare i sommar, 10-12 juni. Mycket info men tankte att det kunde vara roligt for er att veta hur det gar till har borta i us and a.
GO AZTECS!!!

HOLA

Klockan ar kvart i atta och jag vill bara somna om. Men jag ska satta mig vid koksbordet sa att jag inte kan somna och plugga plugga plugga. Jag har min nast sista final om tva timmar och efter det ska jag lasa tre kapitel och sen ta mitt sista slutprov online ikvall. Sen soooommmmaaarr!!!! Jag har suttit i bibblan varje dag/kvall nu i tva veckor, kommer kannas konstigt att inte ga dit imorgon kvall hahaha... I morgon ska jag stada och fixa med presenter till kvallen da vi har avslutningsmiddag med laget :) Efter middagen ska vi hem till Julia innan vi ska springa undie run som ar vid midnatt. Undie run ar en tradition som har gatt av i flera ar har pa San Diego State University. Man mots pa en plats och sen slanger man av sig klader i en hog, tills man star i underklader, och den hogen doneras sedan till roda korset eller typ radda barnen. sen springer man en utmarkt bana och folk star pa sidan och hejar pa. flum. Na nu ska jag satta igang med terminens sista plugg, aaah! Go Go Go!!!

Emmy - busy bee!

är precis vad jag är just nu.. busy busy busy! Mycket att fixa och trixa med innan jag åker iväg imorgon till May Camp och så måste rummet och packningen vara klar för att åka hem till Sverige direkt efter lägret... och så har jag visst min svåraste final ikväll, den har jag inte riktigt prioriterat att plugga inför..

nu ska jag äta frukost, sedan ska Meghan och jag iväg till Rite aid och post office, sedan ska jag till studievägeledaren, äta lunch. plugga, plugga, plugga anatomi, skriva prov, äta middag, packa, iväg på goodbye party hos Tobbe och Mollan, sedan blire nog ett besök tvärs över gatan...

Ha det en bra dag, jag hör av mig om jag har tid under May Camp!!!

Emmy - so true

Alice- Could you tell me which way I should go from here?

Cheshire cat- Well, that depends a good deal on where you want to go.

Alice- Oh, I don't much care where.

Cheshire cat- Then it doesn't matter which way you go.



Emmy - 18 dagar kvar...

I tisdags var det Spring Fling, igår hade vi Block M dinner (middag för alla athletes med prisutdelningar etc etc...) efter det så var det Wine Wednesday som gällde... 

idag har jag legat ute på the quad och minglat och njutit av det fantastiska vädret, har även pluggat lite anatomi.. imorgon blir det en heldag med pluggpluggpluggplugg. helgen kommer bestå av mera plugg, födelsedagsfirande samt packning och fix i rummet.. prov måndag och tisdag och så åker jag till Maycamp på onsdag!! livet är fullt av äventyr och i love it!!



Emmy - Spring Fling

Jättehärligt väder, bästa sällskapet och en båttur kring ett upplyst Manhattan är kombinationen av en jättelyckad kväll!!! Vi började kvällen tidigt med pregaming i track house, fotografering och sedan väntade en GAAAALEN bussresa till båten... hela laget tog upp en buss och vi var alla hela galna, dansade, sjöng, fotograferade och gjorde det ena galna efter det andra... hot mess!

Båtresan var galet kul, dansade så mycket att jag knappt hann äta middag haha.. när vi sedan åkte tillbaka så avsluta jag och Deena kvällen utanför Fenvicks (bar där alla hänger), satt och minglade och pratade med alla.. sedan gick vi tillbaka med baseball killarna och hängde på deras rum och snackade.


alla som pregame:a i track house!!






Emmy - MAAC

Förra helgen så hade vi våran conference. På lördagen så sprang jag 4x800m stafetten.. hade sista sträckan och när jag fick stafettpinnen så låg vi på tredje plats, sakta men säkert så jagade jag ikapp tvåan.. med 300m kvar så passerade jag henne och sprang in oss på en andra plats. kontrollerat lopp som kändes bra.

På kvällen så åt hela laget middag tillsammans på Macaroni grill, en restaurang som man får rita på borden vilket såklart är jätterolig underhållning när man väntade på maten... efter middagen hade vi möte om dagen resultat och sedan gick jag och la mig för jag var dötrött.

Söndagen var intressant, hade tre lopp framför mig och var riktigt nervös när jag satt och väntade på att få värma upp... 800m gick bra, saktade in på 2.13.56 och kom tvåa.. när jag gått i mål så skakade jag ur syran ur benen sedan sprang jag lite över häckarna och gjorde mig redo... när jag typ 10 minuter senare ställde mig i startblocket redo att springa så var jag fortfarande andfådd efter 800m loppet hahaha.. första 200m på häcken kändes bra, men sedan så dog jag totalt.. herregud när jag kom i mål så slängde jag mig åt sidan och halft dog... tog iallafall poäng på 400m h så det var värt att springa, allt för laget!!

en timme senare så var det dags för 4x400m stafetten, jag hade tredje sträckan och var verkligen jättetaggad men sjukt trött... såg framför mig en löpsedel med titeln "Manhattan athlete spydde mitt under loppet", för det kändes verkligen som jag skulle göra det... sprang dock väldigt bra (57.50) och vi slog nytt rekord!!!

Sammanlagt så samlade jag ihop 30 poäng till laget (2 andra platser, 1 första och en femte) så det var riktigt bra jobbat av mig. Jag är mest stolt över att jag klarade av den tuffaste trippeln på två timmar haha!!!!

Baby where are you?

KLOCKREN LAT! Nu ska jag dunka musik och packa for helgens tavling. Ladda ladda!
Har ett bamsestort och viktigt slutprov pa mandag, sa jag kommer packa med mig plugg och lasa sa mycket jag kan men det ar inte latt att plugga pa tavlingar... Fattar inte varfor dom kan planera in tavlingen innan eller efter finals week. Forra aret var det samma sak. Tavling helgen innan finals week, den helgen borde man sitta i bibblan hela helgen och plugga.

20 dagar, snart 19.

Antligen fixade Empan problemet pa bloggen. Dom hade haft problem pa blogg.se under helgen och jag mejlade dem och fraga hur vi kunde fixa bloggen och da sa dom nagot om kodmallar och grejs - Eeeeemmmy! haha... Jag har absolut ingen koll pa var blogg mall och grejs. Any ways nu ar det fixat, tack Empan :)

Jag kom precis tillbaka fran Yoghurtland. Yumm! Tre nya smaker, mint chocolate, cinnamonn och devils food. Superdupergott!!! Jag alskar yoghurtland, alltid lika gott, gar liksom inte att bli trott pa det.

Idag skrev jag mitt prov i sociologin. jag tog provet tillsammans med en annan tjej. nar jag fick provet sag jag att det stod Soc 150 och provet var fran 2006. Var klass heter Soc 102... Jag fragade lararen om det gjorde nagot och han sa att det var samma sak. Ok fine. En annan sak som var konstig var att den andra tjejen hade 70 fragor pa sitt papper och jag hade bara 45. Jag berattade det for klassens lararstudent men hon sa att jag skulle "mind my own buisness and focus on your own test". Fine, jag skriver klart provet, gar tillbaka till lararens kontor och berattade for honom att jag bara hade 45 fragor och da sager han, I wished you told me earlier. WTH! Jag forklarade att jag pratade med lararstudenten och att jag faktiskt berattade for honom att jag hade fatt ett gammalt prov, men da sa han inget. Sa irriterande. Jag skrev mitt namn pa provet sa forhoppningsvis rattar han mitt enskilt och inte med dom andra for da kommer jag ha 30 fel... Haha skitflum och valdans irriterande. Any ways nu ar den klassen over. Jag tog slutprovet for den klassen tidigare eftersom vi ska aka ivag pa tavling imorgon.

Conference i helgen i Colorado. Det regnade, snoade och haglade idag tydligen. Brr! Ska packa snart. Min halsena gor fortfarande ont, jag ar inte taggad pa att springa i helgen i regn och rusk med en halsena som gor apont. Jag vill bara hem. Jag vill inte skriva mina tre resterande prov. Jag vill hem till vart nya hus, jag vill hem och gosa med hundarna och umgas med min familj som jag saknar mer och mer for varje dag jag raknar ner. Vi ses snart!

Jag och mina tva rumskamrater :)


Nedrakningen kan borja... 22 dagar kvar!

Har befinner jag mig just nu, begravd i ett hav av plugg. Jag har precis gjort klart min study guide for mitt prov pa tisdag. Nu tog jag en paus och snart ska jag borja plugga for mitt slutprov som jag har imorgon.
Haller tummarna for Emmy som tavlar idag, hon skulle kora tre grenar. WOW! Go Empan!
Nu ar det inte lange kvar innan jag aker hem, langtar sa efter er dar hemma!!! 22 dagar kvar.
Vid fyra ska jag till Starbucks och deras happy hour. Dom har happy hour med halva priset fram tills den 15onde, WOHO! Jag ska unna mig en bamse stor caramel frappucino.
Ikvall ska jag till bibblan och mota upp min grupp for var presentation imorgon och sen ska jag plugga med en kompis till provet vi har imorgon.


I was at the top now it is like Im in the basement - eller jaa typ.

Kom precis hem fran en tavling i LA. En tavling som jag akte till med fyra andra tjejer i laget for att forsoka persa pa 800m sa att jag kunde kvalificera mig till Regionals. Nasta helg har vi conference, men det ar i colorado sa det kommer inte bli nagra snabba tider dar eftersom det ar hoghojd. Jag kande mig i bra form for dagens lopp. Jag var i forsta heatet, sprang forsta 200m pa 28sek, varvade pa 60 sek, vid 600m hade jag 1.31. Sen nar det var 150m kvar forsokte jag trycka men det gick inte, jag sprang aldrig in i vaggen, dog aldrig, utan jag sprang pa i samma speed och kom i mal pa 2.10. Jag har sprungit alla mina lopp iar pa 2.10 forutom ett pa 2.09 och forra helgen raknas inte eftersom jag blev stampad och snubblade till och joggade i mal sista 100m. Vet inte vad jag gor fel, kanner mig stark men jag har inget speed, jag kan inte trycka till sista 150m som jag kunde gora forra aret. Sista 150m var min starkaste del nu ar jag stark forsta 600m och sen vet jag inte vad som hander sista biten... FRUSTRATION!!!
Klockan ar halv elva pa kvallen, meningen var att jag skullle till tjejerna som ar i Down Town redan, dom ska ut i kvall, jag vill ga ut med dom men jag har ingen skjuts och jag vill inte ta en taxi... Sa nu ska jag sitta ensam hemma ikvall, plugga lite innan jag somnar. Imorgon blir en STOR pluggdag. Tre finals nasta vecka plus en presentation.

Sahar ser mina tva resterande planerade veckor ut (for er som ar intresserade):
Mandag - slutprov i sociologin, presentation i min research klass.
Tisdag - slutprov i european studies klassen. plugga arslet av mig resten av dagen/kvallen.
Onsdag - slutprov i min andra sociologi klass. packa och borja lasa massa kapitel for mina andra finals.
Torsdag till Lordag kvall - Conference i Colorado.
Sondag - PLUGG
Mandag - prov i research klassen. efter den maste jag plugga plugga plugga i bibblan.
Tisdag - Uppsatsskrivande i min European studies klass. Sen plugg och sen slutprov i min woman studies klass.
Onsdag - DONE WITH FINALS! Vi har var track banquet :) Far reda pa om min tid rackte till Regionals, troligtvis inte :(
Torsdag - Fixa massa pappers arbeten, klass schema for nasta termin o s v.
Fredag - Jossan och Ida, som var och halsade pa Emmy for ett par veckor, sen kommer hit :)
Lordag - Amy och Sara tar examen. Examens firande i deras lagenhet sen kanske utgang.
Sondag - Alma tar sin examen. Examens firande hemma hos henne.
PUUH!!! Im gonna have two busy weeks... Go go go! Lite sorligt att jag vet redan nu hur mina dagar kommer att se ut tva veckor framover...

Min nya kompis :) Supergosig!


Emmy - visa ord!

trodde aldrig jag skulle tycka att det var tråkigt att avsluta en kurs, men nu tycker jag faktiskt det.
Kommer sakna kinesiologin och sport filosofin, jätteintressanta ämnen med roligaste och mest inspirerande läraren. Hon är verkligen bäst och jag ser fram emot att gå på hennes lektioner för jag lär mig huuur mycket som helst samtidigt som jag har jättekul.. det går inte en lektion utan att jag skrattar åt allt hon har att berätta! 

Idag på kinesiologi provet så fick vi ta del av dessa visa ord:

This is a story passes on by an old Cherokee to his grandson. It went like this:

he said: my son, the battle is between two Wolves inside us all,
one is evil. it is anger, envy, jealously, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, gulit, resentment, lies, false pride, inferiority, superiority and ego.
One is good. It is joy, peace, love, hope, truth, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, geerosity, compassion, and faith.

The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather: which wolf wins?

The old Cherokee simply replied: "THE ONE YOU FEED"



och idag på sport filosofin så berättade hon i slutet av klassen om sin livsfilosofi.
Hon tog fram en tom glas skål, stenar i olika storlekar, sand, och en påse med någonting i som vi inte fick se...

Sedan så börjar hon att lägga ner de största stenarna i skålen, sedan lägger hon ner små stenar, och sist så häller hon i sanden tills hela skålen är full... Sedan förklarar hon att det är såhär hon ser på livet: vi har ett liv (glasskålen) som vi måste fylla med massa saker, det gäller att göra plats åt de största och viktigaste sakerna först (for om man tar alla små saker, sant och annat skit så får inte det viktigaste plats), sedan så har man saker son inte är så viktiga (de mindre stenarna), därefter så har man alla måsten som ska få plats också (sanden)...

Sedan så tog hon fram påsen, och tog fram en öl. hon hällde ner ölen i skålen och frågade om vi visste varför hon hade med en öl i det hela...svaret var: no matter how much things you try and fit into your life, there is always room for a beer (vilket såklart betyder att hur mycket vi än har att göra så finns det alltid plats for some fun). ALLA applåderade och skrattade tills de grät, hon är verkligen bästa läraren här på skolan, utan tvekan!!!



jag är sådär bubblande glad... börjar inse att terminen lider mot sitt slut samtidigt som det är mycket kvar innan det är dags att åka hem. men jag mår bra, väldigt bra och det händer roliga saker varje dag! Nu ska jag hälla i lite sand i min skål, sedan ska jag iväg och mata den bra vargen och vrida på dom stora stenarna i skålen ;)

Emmy - det är inte lätt att avsluta 7 kurser + en labb

tiden räcker liksom inte riktigt till... igår hade jag slutprov i anatomi labben, ídag har jag skrivit slutprov och lämnat in skill analysis paper i kinesiologin, haft slutprov och lämnat in min notebook i gymnastiken, ikväll ska jag lämna in en debatt uppsats och avsluta sport filosofin... i helgen åker vi iväg och tävlar lördag till söndag.. måndag ska jag har prov och inlämning i team sports, och uppsats inlämning i Yoga sedan mördaruppsatsinlämning på tisdag i motor learning.. Veckan därpå är det slutprov i anatomin och motor learning.. 
                                                     Nu Kör Vi Empan!!!!











































Kom ihåg: man kan inte få allt, men man kan få det man vill!!


Emmy - "you are all about quotes"

Mitt liv är omringat av quotes som jag tycker om och som inspirerar mig, och jag vill inte ha det på något annat sätt!!! Mitt favoritområde i New York är precis så härligt inspirerande som jag vill ha det!! I love, love, looove it!









Emmy - never, never, never give up!



Har kollat på videon som Fia publicerade ett tusentals gånger för jag får gåshud och blir superinspirerad varje gång... Igår såg jag den här videon och blev jätterörd, började nästan gråta. Jag vet att man inte ska springa vidare med en torn hamstring, men det här var the olympic så jag förstår varför han vill fullfölja! herregud vilken inspiration jag får från löparvideos!!

Emmy - nedräkning... 27 dagar kvar!!!

Nu är det mycket som kommer hända inom en väldigt kort tid!!! Här är lite av det som jag har framför mig innan jag flyger hem över stora blå och får krama alla igen (längtar).

7-8 May: MAAC, dags för conference! Nu ska vi se till att vinna!!! Jag kommer förmodligen springa 4x800m, 800m, 400m H och så är jag alternate på 4x400m också. Kommer bli en tuff helg men det ska bli kul!!!

10 May: Last day of classes. SPRING FLING!!

11 May. Block M dinner. Alla athletes på skolan äter middag, får priser etc för året som gått.

12-17 May: Finals week= slutprov i alla ämnen! (aka pluggatillsögonentrillarur vecka!!!)

18-29 May: May Camp. 10 dagar mitt ute i skogen tillsammans med alla Physichal education studenter. Vi ska läsa kurser, go hiking, segla, göra olika gruppäventyr och mycket mer. Har hört att lägret brukar vara jättejätteroligt så jag ser fram emot det!!

30 May: planet lyfter hem till Sverige!!!!! <3 <3 Can't wait!

Älskar och saknar er jättejättemycket!!! <3

Emmy - Ida och Josefin på besök i the big apple!

Tjejerna åkte vidare i torsdags, det har varit helt fantastiskt att ha dom här!! Dagarna gick alldeles för fort, men vi hann med huuuuur mycket som helst!! bland annat så har vi promenerat runt i central park, rott roddbåt i the lake vid the boat house, 5th avenue, times square, brooklyn bridge, chinatown, the village, chelsea, the highline park, little italy, festat på en club downtown tillsammans med 8 svenskar och 3 amerikanare, gått på baseball match, ätit på Max Brenner's chokladrestaurang, gått på lektioner, visat runt på campus, träffat tränare och mina vänner, och mycket mycket mycket mycket mer!

Vi har skrattat i massor, sovit alldeles för lite och hunnit med massor samtidigt som vi inte hann med allt
(men då finns det ju en anledning att komma tillbaka)... Alla mina vänner här tyckte jättemycket om tjejerna, och det förstår jag för dom är två härliga tjejer som jag alltid har roligt tillsammans med!! Tack tjejer för en fantastisk vecka med massa äventyr (mycket som är förbjudet att berätta här "what happens in NY stays in NY"), love you long time!!!






Tillsammans är vi oslagbara!!!

RSS 2.0