Emmy - Thanksgiving break

För exact en vecka sedan vid den här tidpunkten så startade mitt TG break. Meghan's driver kom och hämtade oss och körde oss till New Jersey (Cherry Hill). Där spenderade jag 6 dagar tillsammans med Meg och hennes familj. Jag hade ett jättebra lov, åt huuuuuuuuur mycket supergod mat som helst, träffade vänner, familj, gamla lärare och rektorer, ex, arbetskompisar och hade en girl's day med nail saloon och fick manikyr, pedikyr och supergod lunch på Panera Bread, sedan har vi varit var på stand up comedy club, bio, football game, haft hot tube party tillsammans med alla deras high school vänner (spenderade 4 timmar totalt i jacuzzin med drinkar, nya favoritölen Yingling och trevligt sällskap... väldiiigt roliga och intressanta diskussioner.) hann såklart även med en hel del shopping, cupcake bakning, långa sovmorgonar och slappande i soffan framför den ena bra filmen efter den andra... andra höjdpunkter var träningen, vi tränade i ett gym som låg i närheten och det var vääääärsta lyxgymmet och jag sa WOOOW när jag gick in, i ett sånt gym vill jag jobba i framtiden, superfräsch, jättestort och det hade alla maskiner man kan tänka sig+ 3 pooler och en basketplan.. den första snön kom thanksgiving dagen (den försvann dock lika som den kom), jag älskade också att köra runt i deras bilar och lyssna på hög musik och sjunga med...

Sammanfattningsvis så kan jag säga att jag har haft det jättebra, ville inte åka därifrån!
den här bilden tog Mr.Marro med sin mobil för att skicka till Coach Mecca, han skrev "Emmy's first thanksgiving", Coach svarade "please do not make her fat", vilket fick svaret "too late". haha så när jag kom till träningen igår så fick jag höra det ett antal gånger från coach, "the turkey was bigger than you", "im gonna make you run 400m for hours today so you get ride of the turkey", "what is the matter, still tired after the turkey" etc... han tyckte det var jättekul... jag tyckte dock inte det var lika kul...


Turkey makes you sleepy

Maten var amazing i torsdags! Jag åt mig proppmätt och sen vilade jag lite innan jag åt efterrätt, pumpkinpie och hemmagjord cheesecake, woooww vilken smakupplevelse! Efter måltiden blev jag väldigt trött och i bilen på väg hem somnade jag. Vet inte vad det var men jag kunde inte hålla ögonen öppna.. Då berättade Andy att många blir trötta efter "thanksgiving meals because there is something in the turkey that makes you sleepy". När jag kom hem så googlade jag det och det är sant; kalkon innehåller ett visst ämne som gör dig trött, coolt huh?! Senare på kvällen tog vig trolleyn till down town med Javier och hans brorsor som var här på besök, plus en till spanjor. Vi gick till Hard Rock Cafe och käkade hamburgare, muums! Det var en väldigt bra dag :)







Thanksgiving 2010

I morgon är det thanksgiving, jag och Chris ska fira med Alma och Andy :) Det kommer bli min första riktiga thanksgiving, förra året käkade vi chokladtårta i New York och partajade hela natten, fina minnen! Nu ska jag och chris gå över till sushistället och mumsa sushi och sen kommer A &A och hämtar upp oss för vi ska åka hem till Andys moster och sova där inatt tills imorgon. Nice nice :) Ha det toppenbra och jag lovar att äta turkey till er också ;)


Bästa låten just nu - lalalalala


Emmy - välbehövlig ledighet väntar

Update: fredags hade jag en lugn kväll för mig själv, låg i sängen och kollade på flera avsnitt av Teen mom på MTV... lördag morgon sprang jag distans, sedan hejjade vi på alla löpare som sprang ECAC/IC4A i VCP, på kvällen så var det lite kaosigt av olika anledningar men kvällen/natten och morgonen därpå innehöll ändå skratt och sammanfattat så var det ändå en rätt bra kväll, söndags var en riktig söndag... städade badrummet, rummet, rensade i garderoben, åt låååång middag tillsammans med resten av laget i Lockes, och såklart en hel del prat på skype...



Idag vaknade jag tidigt, tränade, har precis packat klart väskan, ska luncha i Lockes snart, sedan lektion och därefter lagmöte inför den kommande inomhussäsongen som för många, inklusive mig själv (som precis har börjat komma tillbaka efter skada i foten, det gör fortfarande ont dock...), startar nästa lördag!!!!
Jag har försökt så mycket det går, men det går inte att övertala coach om att jag inte ska tävla!! sååååå säsongen börjar med en 4x800m stafett, coach sa att han ville se hur jag låg till i träningen och vad det behövdes mer av... så han ville se en 800m på jämna 70 varv... jag förstår inte hur han tänker, meeen jag vet vad jag tänker...och jag tänker springa den där jävla påtvingade 800m loppet i mina gympaskor och ta det som träning, ska köra intervaller innan och intervaller efter.


förra året öppnades säsongen den 5 december precis som iår med en 800m stafett i Yale... känns dock som att jag var i sååå mycket bättre form förra året.. jävla fot!



Igår kväll så gick vi över till Mallans lägenhet och drack varm choklad och åt gifflar som Linda hade tagit med sig, och så satt jag, Malin x2, Tobbe, Andrea, Linda och Josefine och snackade... det var riktigt roligt, och det kommer mer svenskar ikväll och imorgon på besök. hade varit roligt att stanna och umgås med alla, meeeen jag ska iväg på annat äventyr....
Meghans chaufför och hämtar oss ikväll och kör oss till hennes hus i Cherry Hill... jag ska spendera de kommande dagarna tillsammans med Meghan och hennes familj och uppleva en riktigt amerikansk THANKSGIVING!!!!! det ska bli huuuur kul som helst, jag behöver verkligen komma iväg från campus ett tag och bara ha det roligt och njuta av ledighet, supergod mat i mängder och jättetrevligt sällskap.


Meg and Me

Helgen - regn, regn, regn och regn.


 
I fredags gick jag, J och Chris på bio och eftersom jag och Chris fick välja film så valde vi filmen "Morning glory" som vi så länge har velat se. Filmen var superduperbra, vi ska gå och se den igen haha :) Länge sen jag skrattade så mycket under en film...



I lördags gick vi på skolans footballgame, dom förlorade och vi fick stå i regn, men vi träffade många roliga personer så det var en rolig kväll :) Haha några var lite väl onyktra men det är college life... Heeeeey (long hug) you are in my religiolasdlfh, reliiggiobbooh, woorlbb... puuuh. World religion class? yeah thats what I meant. Haha När vi var på väg hem så började det spöregna och vattnet öste ner så vi var dyngsura när vi väl klev innanför dörren. Brrr! 



I dag har jag suttit på Starbucks och skrivit på min historia-analys om The Great Depression - why was it so depressing? Väldigt intressant men väldigt mycket att skriva om... Starbucks Caramel Brulee latte är ÄNTLIGEN tillbaka, jag älskar den och jag tycker det är väldigt tråkigt att dom bara har den över julen. Väldans god är den, testa själva! Sen har jag sprungit för första gången efter en veckas vila, kändes bra att röra på sig igen :) Nu dricker jag diet coke och ska samla energi för att läsa igenom min uppsats en sista gång.

GO FIA, GO FIA, GO!


Emmy - HAPPY 21ST BIRTDAAAY

Grattis på födelsedagen Jossan!!!!
Vi har gjort gaaalet mycket tillsammans, och tro mig när jag säger; mer kommer det bli!!!





Pussss på dig bästaste!!! <3

Cross Country - Run dirty

Here we go again...

Tavlingen i lordags var superhaftig! Vi var over 200 tjejer som sprang och det var jattemycket folk som stod pa sidan om och hejade pa. Jag njot av att springa och det var riktigt roligt, aven fast det var kallt och regnigt. Coach B stod vid 3 km och ropade: its time to go now Fia, start picking up!

Jag lagger upp terrangloppen sa att jag haller en lagom bra fart forsta 3 km, och sen sista 3 km okar jag, och i slutet ska jag ha en 800m "spurt", for 800m ar ju min stracka ;) Det ar en bra taktik for jag plockar sa manga tjejer dom sista 3 km, och varje gang jag passerar en tjej sa blir jag peppad och stravar efter att passera nasta tjej framfor mig.

6 km ar valdans langt och det jobbigaste med terranglopp ar sista biten nar man spurtar ( sprint i terrangfart inte bansprint) och man ser hur langt man har kvar att spurta, puuh det ar inte latt for det ar en lang spurt. Loppet forra helgen gick pa en golfbana och det var valdigt lerigt och halt eftersom det regnade, manga hade ler stank i ansiktet och leriga pa benen... Nar jag kom i mal sa sag jag Coach B som var superglad, jag gick till henne och gjorde give me five och jag undrade varfor hon var sa glad, men sen sag jag att jag hade persat med 25 sek :) Bra jobbat Fia, klapp pa axeln! Mina fingrar var valdigt stela av kyla och jag kunde knappt boja dem sa jag fick blasa och klappa hander for att fa tillbaka rorligheten. Efter tavlingen akte vi runt i Oregon och tittade lite pa deras campus och deras bana, sen lite shopping pa en av deras outlet. En otroligt bra helg!




Jag var tvungen att springa med en grejs for min baksida som borjade gora ont efter loppet i Wyoming. Vet inte vad det var, om jag strackte det eller nagot.. Baksidan ar bra nu i alla fall!

Emmy - Tonight I have been happier than a bird with a french fry

kom precis tillbaka från city.... jag och Siri har varit på konsert och sett/lyssnat/skrikit/dansat till dessa artister...





berättar och skriver mer imorgon. det var en toppenkväll och har har haft huuuuuur kul som helst! nu läggdags, ska upp och observera hos en sjukgymnast i city tidigt imorgon bitti... LOVE LIFE!

Emmy - dream/vision board

Idag ska jag hålla mitt sista tal i min speech class, ska hålla ett inspirations tal. Jag ska prata om hur jag inspirerar mig själv... genom att göra olika dreamboards. Sedan har jag dom ovanför/bredvid min säng så att jag kan se mina drömmar och mål varje dag...

Jag blir verkligen inspirerad och har läst på lite olika hemsidor att dreamboards fungerar genom att om du tittar på din dreamboard i cirka 5 minuter per dag och verkligen ser framför dig hur du uppnår dina mål så kommer du till stor sannolikhet uppnå målet inom cirka 12 (beroende på hur svårt målet är dvs). Om inte annars så kommer du att bli inspirerad varje gång du ser din dreamboard.

Så börja med att samla bilder, foton, quotes, dikter, och ja allt som inspirerar dig. använd sax, tejp, pennor, kritor, penslar ja vad du än känner för att använda och sätt fast allt som du känner för att sätta fast dem på tex en stor poster/affisch. Placera den sedan någonstans där du kan se den varje dag och låt dig inspireras....

hittade några häftiga när jag googlade på dream board...



alla bilderna hittade jag här.


Just nu ser min dream board ut såhär

här finner ni min favoritdikt, påminnelse om att jag ska vara mig själv, komma ihåg att vattna blommorna, inte älta och lämna det förflutna, och så har jag ett mål för löpningen etc. Mycket inspirerande saker som jag ser flera gånger om dagen...


Emmy - live every moment, laugh every day

Helgen har varit helt underbart bra, vi har varit och shoppat, varit på Bottom Line och dansat hela natten, skrattat i mängder och haft det huuuur kul som helst. Det kändes som att Mark aldrig lämnat MC, var så himla kul att få träffa honom igen och det kändes jättetråkigt när han åkte igår kväll...







NCAA REGIONALS CROSS COUNTRY IN OREGON

SDSU Track & Field and Cross Country  ‎"Im so proud of my SDSU XC Bunnies.. :) You ladies ran great today. We had 4 of our 6 runners hit Personal Bests or run within 4secs or less of their Personal. Josefine Koskinen was the Lady Aztec of the meet running a 25 Second Personal Best!! Go Fia!! Great Season ladies now lets rest up and get ready for the outdoor season." - Coach Burrell



NCAA REGIONALS IN OREGON

Nu chillar vi pa hotellrummet, kom precis tillbaka fran middagen. Jag at lax med potatis det var supergott.
Jag har tagit olika prov och tester for mitt hjarta i veckan, och lakaren ringde idag och berattade att resultaten fran proven sag normala ut och han sa att jag kunde springa imorgon. Woohoo! Han sa forst att jag inte fick springa eftersom han sag nagot abnormal pa mitt ekg, men efter mer tester sa visade det sig att det inte var nagot fel pa hjartat. Vi ska ta lite mer tester nasta vecka for att uteslutna nagra andra saker men just nu pumpar hjartat blod som det ska och det ar ingen fara om jag springer imorgon. Regionals ar en stor och viktig tavling, typ som SM hemma i sverige, fast storre ;) sa jag ar glad att jag kan springa! Tankte bara beratta laget for er dar hemma sa att ni vet vad som pagar, inget att oroa sig for, jag mar bra! Nu ska jag ta en varm dusch och sen lagga mig i sangen och kolla pa tv tills jag somnar.
Oregon ar underbart fint, paminner lite om Sverige med skog och sant. De har jattefina berg och fin natur, men det ar lite kallt faktiskt och imorgon ar det 40% chans att det regnar. Hoppas pa solsken men vi far se! Jag traffade Sofia Oberg imorse pa hotellet, hon bor pa samma hotell som oss den har helgen, jag var superduperglad att traffa henne hon ar en supercool tjej :) Soffipropp ska ocksa springa imorgon, woohhoo GO SWEDEN!
GO LADY AZTECS!!!

Emmy - Hoppas ni får en jättebra helg, det kommer jag iallafall att ha!

Har inte uppdaterat sedan i tisdags, hinner inte skriva mkt nu heller det får bli söndag kväll. Veckan har varit jättebra, har hänt hur mycket som helst... LOVE LIFE! Ska snart iväg och möta Mark, som kommer med bussen från Boston. Han ska vara här hela helgen och det ska bli huuur kul som helst att träffa honom igen för jag har saknat honom jättemycket!



Vi hörs på söndag! ciaooooo


Nobody wants to wait forever.

Jag lever fast jag är otroligt trött! Hela helgen spenderade jag i bibblan med Chris, jag pluggade för mitt statistikprov som jag hade idag, det gick väldans bra så det var värt dom där långa timmarna vi spenderade i bibblan. I söndags så var vi ett stort gäng som var där och pluggade, massa tennispeople och sen jag, Chris och Seb, sen kom Chris italian mattekompis dit.

Lite roligt skvaller - Det klickade mellan två personer under söndagens plugg, dom pratade väldigt mycket och länge om allt mellan himmel och jord, och jag kunde se hur Y spanade in X  lite då och då, olala! Och idag på engelskan så fick jag höra skvaller från Y's roomate att Y hade frågot honom om X, hur hon var och om han kände henne och lalala. Han är intresserad och jag vet att X också är lite smått intresserad eftersom X pratade lite om honom med mig efteråt. YES! Love is in the air, eller jag menar: love is growing in the air.. Haha ;) det här var första gången dom träffades så det var roligt att det klicka direkt, jag måste se till att de träffas igen! Uppdatering kommer.

I dag gick jag till läkaren med min chest pain, jag har ont i bröstet när jag tränar och på kvällarna, och jag har haft ont i över en månad nu så sjukgymnaset ville att jag skulle kolla upp det... I dag tog jag röntgen och blodprov och imorgon ska vi kolla min andning med någon special maskin. Återkommer när jag vet mer.

Annars? Livet leker, jag mår väldigt bra och livet är underbart! I morgon har jag två lektioner och sen ska jag träffa läkaren sen väntar jaccuzzin och chill vid poolen!

Den här låten är otroligt, otroligt bra! Jag har lyssnat på Bruno Mars hela helgen, han har många riktigt bra låtar!


GODNATT! Eller jag menar GODMORGON SVERIGE!


Emmy - update

Tiden går fort, helgen var härlig och innehållsrik, det gillar vi!

Igår kväll pluggades det anatomi i biblioteket med Siri... vi underhöll oss dessutom med att skicka pappersbollsmeddelanden till A och K som satt en våning ner, haha så det var bara att kasta ner bollen och så kastade dom upp den igen. haha killarna gick verkligen in i vårat meddelande skrivande, använde olika färger och ritade och hade sig haha det var roligt... men tro inte att jag inte pluggade, för SOM jag pluggade... två prov idag, kom precis tillbaka från mitt andra. ska duscha nu, sedan dags att avsluta uppsatsen inför imorgon och träna infor morgondagens quiz och 10 minuter långa tal.
Imorgon väntar dessutom 16 tuffa 200m intervaller med killarna och smärtsam massage på kvällen från C. På torsdag så blir det ytterligare en dag med stenhårt pluggande, två uppsatser och mer anatomi... bara att köra på för i helgen får Manhattan College speciellt besök... gissa vem som kommer och hälsar på!!


Middag lördag kväll på mysiga restaurangen Boom, det blev tillslut en riktig parmiddag med Jimmy och Kristi, Bastian och Andrea, Malin och Tobias, Malin och Sal och så singlarna Emmy och Christina.






I söndags så klev vi upp tidigt och hejjade på marathon löparna, vi var volontärer för en cancer donation som hette Determination. Kul men väldigt KALLT!






Jag är sååå imponerad av dom som sprang, när löparna passerade oss så hade dom 5 km kvar. Många uppskattade vårat hejjande, och många som gick fick vi att börja springa igen...



Föresten så efterlyser jag två personer: Jenny- vart är det saftiga veckomailet med allt södertälje skvaller?
Coach Edman- vart håller du hus?


This is where you will find us today!

Studying at the library with some cinnamon coffee and good company :) 
This is how we do it!




Back to my history reading, then study stat for my exam on tuesday. Go Go Go!


New York city

Snart ska vi åka in till city, gå till NY marathon mässan och sedan ska vi möta upp Christina!!!! Ska bli sååå roligt att träffa henne igen... ikväll ska vi ut och äta middag och imorgon ska vi upp tidigt, åka in till stan för att hejja på alla som springer NY marathon!! Solen skiner, jag sprang 9st 400m intervaller med killarna igår, foten känns myyycket bättre, läxorna är gjorda och jaa livet är helt underbart för tillfället!


LIVET ÄR UNDERBART!

Jag mår så himlans bra just nu! Mitt liv är verkligen superduperbra!!!

Jag går runt med ett leende på läpparna och njuter av livet. Härlig känsla!

Igår låg jag vid poolen hela dagen och njöt av värmen, vi har haft runt 35 grader hela veckan. Wooho!
´
Här kommer lite pics från skolans pool när jag och Empan var där förra vintern :)

 




Love you


14 killar på 2 timmar

Igår var jag och Andrea på äventyr! Äventyret började med att vi skulle klä oss likadant...



Sedan gick vi och mötte Stephanie (en tjej i laget) i biblioteket. Hon gav oss lite instruktioner och sedan fick vi gömma oss bakom en av bibliotekets alla bokhyllor... när killarna kom gående så fick vi snurra runt bokhyllan så att dom inte såg oss... sedan så placerades de två killarna i ett varsitt study rum på en stol. Därfter gav Steph och en annan tjej oss instruktioner, jag skulle vara closed och Andrea open... efter det gick vi in till ett varsitt rum och skakade hand med den okända killen, satte oss i stolen mittemot och pratade i fem minuter.

Efter fem minuter så avbröts vi, och jag och Andrea bytte rum och fick prata med den andra killen i fem minuter. Efter ytterligare fem minuter så avbröts vi och jag och Andrea fick gå och gömma oss igen medan tjejerna som höll i experimentet gick och hämtade nästa par med okända killar... och så fortsatte det i cirka två timmar.

Pratade totalt med 14 killar, hälften av gångerna så skulle jag ha closed body language (sitta med armarna i kors, less eye contact, korsa vristerna och ha knäna ihop), och när med hälften av killarna skulle jag ha open body language (mkt ögon kontakt och bara vara mig själv helt enkelt).

Det var riktigt roligt, jag och Andrea skrattade hela tiden mellan bytena av killar och när vi bytte rum. Det var ganska nervöst i början men sedan kom man in i det. Jag tyckte att det var riktigt jobbigt att vara closed body language för jag kände mig så otrevlig, särskilt när man såg hur obekväm killen blev när man visade hur ointresserad man var. Särkilst jobbigt var det när det var killar som såg bra ut och jag ville prata med...

Jag hade väldigt roligt så två timmar gick fort, och  efteråt så tackade tjejerna för tt vi hjälpte dom, fick ett presentkort på Starbucks som tack för att vi ställde upp i deras experiment (som dom gjorde för en psykologikurs). Om 4 veckor får vi reda på deras resultat, och då får vi se om det finns någon korrelation mellan kroppsspråket och hur killarna uppfattade första kontakten...

Roligaste var iallafall efteråt när en av tjejerna som höll i experimentet sa att en av killarna hade skickat ett sms till henne och skrivit "You better get to know those Swedish girls and bring them to the next party"... Han var en av dom snygga också haha!! Sedan sa hon att hennes pojkvän (som var en av killarna i experimentet) hade sagt till henne efteråt "What did you think when you sat me in a room with two beautiful Swedish girls" haha!
En annan höjdpunkt var när jag satt och pratade med en söt lacrosse spelare, och en av experimentledarna kom in så sa han "whaaat that was not 5 minutes" haha..

...igårkväll hade jag en ny friend request på Fb, men den ignorerades för det var en av dom mysko killarna, och dessutom så hade jag closed body language mot honom och var inte alls trevlig så varför la han till mig...

Det var jätteroligt att delta i deras psykologi experiment, nu har jag några fler att säga hej på till campus!! Det var ett riktigt roligt äventyr vi hade igår jag och min roomie!!

Woooow this song is AWESOME!!!



Jag blir så glad utav att lyssna på den här sången!!

Jag kom precis hem från min lektion, snart kommer Michelle och hämtar upp oss för vi ska till old town, taco tuesday, och fira Amy som fyller 22 år idag :) Hipp hipp hurra!!

Vi har haft en underbar dag här i San Diego, strålande sol!
I morgon blir det att sola vid poolen ;)


SUGAR, SPICE, AND EVERYTHING NICE...

these were the ingredients chosen to create the perfect little girls

Blossom

Bubbles

Buttercup

...but proffessor Utonium added a extra ingredient... CHEMICAL X

vilket förvandlade de snälla söta tjejerna till riktiga Powerpuff pinglor ;)

Som började kvällen med förfest i OV...






efter shottande (i två bemärkelser) och efter att ha lyssnat på Dj Bacon's musikval så traskade hela gänget nerför de lååånga trapporna, svängde vänster och sprang upp för ett par långa trappor som ledde till the track house aka partyhouse ;)

Powerpuff pinglorna hade en riktig powerkväll/natt i the track house. Coach ringde nog aldrig polisen, men dom kom dit ändå av andra anledningar... Men efter polisen gått igenom så drog festandet igång igen... Vi dansade heeela kvällen och det här var nog den roligaste track house festen jag har varit på hittills..

Superlyckad kväll med jättemycket galen dans och ännu mer skratt!! Bilder/videos och minnen i tusen, den här kvällen kommer jag minnas länge ;)

Sådär lagom förvirrad...

kom precis tillbaka från min student advisor, bestämde vilka kurser jag ska läsa nästa år. och så frågade jag honom om han visste hur jag skulle kunna använda min utbildning härifrån internationellt (i sverige)... han sa att en bachelor i science (exercise science) var värd mycket även internationellt.

Jag kan inte bestämma mig för vad jag vill göra, jag trivs hur bra som helst här med skola, träning och vänner, men samtidig vill jag inte vara här i fyra år för att sedan inse att nej du kan inte använda utbildningen till något... men det är klart att all utbildning är bra, och jag pluggar ju det jag vill jobba inom... Om jag vill ha min bachelor i exercise science här från Manhattan College så har jag två år kvar att läsa här... jag kan verkligen inte bestämma mig för hur jag vill göra. I framtiden vill jag jobba som hälsocoach och massageterapeut. 

Jag vet att många av er läsare är idrottare, så ni kanske vet, eller känner någon som vet och kan hjälpa mig med mitt beslut. Vill även jobba inom detta område nästa sommar så om ni har något jobb så hör mer än gärna av er. 


Älskar att massera och hjälpa folk med skador, har redan börjat min karriär genom att massera folk i laget. Det är många från laget som kommer till mig och ber om hjälp/massage... och när våra mindre hjälpsamma trainers har "sore hands" så är det jag som får ta över ibland...

RSS 2.0