This is what all races are about - this is what life is about!


NEVER GIVE UP!!

Jag har skickat runt den har videon pa facebook men jag tankte att jag kunde posta den har pa bloggen ocksa sa att ni som inte har tillgang till den pa facebook ocksa kan se den!

DEN HAR VIDEON AR SJUKT INSPIRERANDE:



You drive me crazy!

Jag at precis frukost, jordgubbar och rostade mackor, ute pa balkongen i stralande, stekande sol! Det kommer att bli uppat 30 grader idag - NICE! Nu gick jag in igen for jag ska forsoka skriva klart min uppsats om min presentation jag hade forra torsdagen om Hungary i min European studies klass... Det ar bara 7 skoldagar kvar, sen finals week. BAAH! Jag har ett mordarschema och massa kapitel att lasa innan dess. Runt 4 veckor kvar innan jag aker hem till Sverige igen - olala! Kampa kampa!
I dag har jag lektion, rehab, traning och sen ska vi ivag pa en extra credit grejs for en klass. Sen ska jag sjalvklart njuta av solen :) I mandags pa traningen sa hade jag en lat pa hjarnan men jag kunde inte komma pa vilken lat det var och jag hade ingen text som jag nynnade pa utan det var: WOAH OH OH OH OH OH WOAH OH OH OH.. Jag fick alla att ga runt och nynna pa den laten men ingen i laget kunde komma pa vilken lat det var. Senare den kvallen postade Sab laten pa min wall pa facebook och det var Brittans lat "Till the world ends". Ogillar nar jag nynnar pa en lat och att jag inte kan komma pa vilken lat det ar..

Mitt 1500m lopp fran helgen

Inte for att jag ar nojd over loppet men tankte att det kunde vara roligt for er att se hur knasigt jag sprang. Jag springer bra forsta 300m och sista 300m, och jag joggar imellan... Riktigt daligt sprunget men anda pers med 3 sekunder. Haha usch jag hade kunnat persa med sa mycket mer om jag bara hade hangt pa forsta klungan... Men det ar svart att veta hur jag ska springa nar jag bara springer det en gang per ar. Jag ska kolla med coach om jag kan springa 1500m igen snart for nu vet jag att jag kan ga med forsta klungan istallet for att fega och jogga runt som jag gor i det har loppet. Jag ar tjejen i svart topp och svarta shorts med grona skor. BTW - kolla in superdupertrotta tjejen i slutet av loppet, gaaaalet! Haha stackarn..

Girls just wanna have fun

Det ar bara fyra veckor kvar innan Amy och Sara tar examen.
Vi kommer sakna dom bamsemycket!
Jag persade igar pa 1500m med 3 sekunder men coach var inte nojd for hon tyckte inte att jag sprang bra. "What are you doiiing? You ran first and last 300m but what were you doing inbetween?"
Jag var glad men samtidigt valdigt besviken over loppet. Jag kunde ha persat med sa mycket mer.
"You were a 800m runner afraid of running the 1500 - you were afraid of the distance..."
Det ar svart att veta hur man ska springa om jag bara springer 1500m en gang per ar. Any ways personligt rekord med 3 sekunder, det snabbaste jag har sprungit - jag borde vara glad. 4.34 ar min nya tid.

West Bar - var superduperfun!
Massa bra latar och sjalvklart kom min nya favoritlat yeah 3x med Chris Brown.




Emmy - love life!

Glädjerus! Meghan och jag hämtade upp Ida och Jossan på flygplatsen i onsdags och sedan dess har det varit full rulle! Onsdag kväll blev det kvällskäk i en av skolans restauranger, visa runt lite och igår så ringde klockan 7 på morgonen... sedan följde tjejerna med mig på min kinesiologi lektion, därefter åt vi frukost i Lockes innan det bar av in mot stan. Solen sken så vi promenerade genom central park, såg Imagine cirkeln, andra sevärdigheter och rodde båt vid t´The boathouse i The Lake. Sedan blev det lunchpaus innan vi gick vidare nedför 5th avenue och kollade in st patrick's cathedral och alla lyxaffärer. Besökte även the public library och tog kort i trappen där Carrie i SATC skulle gifta sig.. sedan blev det shopping på VS och massa andra affärer... Framåt 9 blev det middag vid Times Square innan vi satte oss på subwayn tillbaka till campus.

Imorse åt vi frukost nere på short stop, därefter visade jag runt dem på vårat (just nu) folktomma campus (alla är på påsklov) och så träffade vi coach Stoll och hon hjälpte oss leta fram lite saker som vi ska besöka i city i helgen, sedan gick vi till coach Mecca's office och satt och pratade ett tag. Han gick med på att jag skulle få träna själv fram tills på onsdag så jag hinner umgås med Ida och Jossan nu när dom är här så det var jättesnällt av honom! Tjejerna åkte in till city, de skulle säga hej till frihetsgudinnan och promenera över bron till Brooklyn samt massa annat i downtown. Jag kunde tyvärr inte följa med för jag ska åka till Princeton och tävla om en timme.. Ska springa 800m klockan 6 ikväll och kommer inte vara tillbaka fören efter midnatt då killarna i vårat lag ska tävla sent sent!

Imorgon blir det nya äventyr inne i city tillsammans med dom bästa! Det är så roligt att dom är här och ser allting jag har pratat och berättat om, och när alla är tillbaka på skolan igen så får dom träffa mina kompisar och se hur det är när skolan är som den ska vara dvs full med studenter och liv och rörelse!!!













nu hinner jag inte lägga upp fler bilder. ska äta lunch innan vi åker iväg till tävlingen! ciaooo


LOVE IT - LIVE IT

 

Min nya bakgrundsbild pa datorn :)


Movie night with my roomie

Procrastination. Cinnamon coffee. Thinking. Singing. Dancing. Laughing. Living.

Just watched the movie - Burlesque

Kind of corny story but good shows and great songs.
I want to be able to dance and sing like that.




Mt. Sac och Long Beach Invitational

Det har varit en laaang helg och an ar den inte over... Nu sitter jag och Chris pa cafe Europe och pluggar. Tog en liten paus fran skrivandet. I torsdags akte vi till LA for att heja pa Chris och Alma som sprang 10 km. Det gick bra for bada och Chris slog personligt rekord med nya tiden 35.16 min :)

Dom sprang i tva olika heat sa vi tittade pa tva 10 km lopp, manga varv... Men det var roligt :)

 

Sen tog vi lite seger bilder ;)

Pa lordagen var det dags for oss andra att tavla. Solen stekte sa vi holl oss i skuggan tills det var dags att varma upp och springa 800m. Jag var i andra heatet och det gick helt ok, jag tvekade om jag skulle ga vid 300m kvar eller om jag skulle vanta med att ga tills det var 200m kvar.... Coach hade sagt at mig innan loppet att ga nar det var 200m kvar sa jag vantade med att ga och forsokte oka farten sista 200m. Jag kom i mal pa tiden 2.10, valdans frusterande och det var en besvikelse eftersom jag hade trott jag skulle springa mycket fortare for det har gatt toppenbra pa traningarna.. Any ways efter loppet joggade jag ner med Sanna som var dar med sitt lag. WOHO! Superkul att traffa henne igen, sag hennes sist i vintras nar vi bada var hemma over jullovet, sen traffade jag hennes amerikanska pojkvan som var supertrevlig!

Jag och sota Mustonen :)

Sanna sprang 1500m pa lordagen och persade med en sekund. Valdans bokigt lopp da hon blev instangd men hon lyckades ta sig ur massan och avsluta med en fin spurt.

Senare pa fredag kvallen kom Mary som skulle springa 1500m och jag stannade kvar med alla kastare fran laget for att kolla pa hennes lopp. Hon sprang bra och slog pers med en sekund :) Jag traffade henne dagen efter pa Long Beach tavlingen som jag akte till med Amy som ville fa en andra chans att springa ett bra 800m lopp. Jag stod over att tavla tva dagar i rad eftersom min halsena fortfarande gor ont :(

 

Mary springades for SMU i rott linne och bla shorts :)

 

Jag maste borja kora mer armhavningar hahaha...

Amy i rott langst bort och svensken Lovisa i rott for SMU :)

Klara vad ocksa dar och hon slog personligt rekord pa 3000m hinder, woho!

 

Det har varit en toppenbra och valdans varm friidrottshelg. Jag har en bonnabranna eftersom jag hade t-shirt pa mig hela dagen igar. BAAH haha maste jobba med att fa bort den fula solbrannan...  Det var roligt att traffa tjejerna igen och det kandes konstigt att prata svenska igen men jag kom snabbt in i det igen haha :) PEACE


Emmy - lets go Yankees!!!

efter gymnastik lektionen så frågade Pat mig vad jag skulle göra ikväll, jag svarade att jag hade night class.. då sa han ahaaa besviket.. jag frågade vad han hade för plan, och han sa att han ville gå på baseball.. Jag har aldrig gått på en baseball match så jag struntade i min night class och tillsammans med Pat, Brian och Meghan så åkte jag till Yankee stadium och kollade på baseball i över tre timmar... Det var en häftig upplevelse, över 40 tusen åskdare och en väldigt bra och jämn match... det var en väldigt lång match så jag och Meghan rastade våra ben ett par gånger och magarna mättade vi med glass, french fries och annat (onyttigt) gott..

Perfekt väder, jättehärlig stämning (särkskilt när det blev extra innings och Yankees vann över Rangers) och nu har jag upplevt min första baseball match tillsammans med det bästa sällskapet!! Jag har haft en riktig toppen kväll!!!










Drop it

"Procrastination is a bitch" - Empan... and yes it is! Haha

Klockren reklam - dansar alltid nar jag ser den hahaha

Never let me go

Onsdagar har blivit vara movie nights :) I kvall tittade vi pa filmen "Never let me go" och den filmen var riktigt deprimerande och sorlig. En angest foljde med en under hela filmen och det gjorde ont inombords nar man sag och tankte hur sjuk filmens handling var. Vi var tvungna att googla om filmen var based on a true story, men som tur var den inte det men det var anda helt sjukt och laskigt att titta pa filmen. Den handlar om en grupp barn som vaxer upp for att donera organ till behovande manniskor. Usch filmen var riktigt creepy :(

WoW WoW WoW

Onsdag kvall och vi chillar framfor tvn och kollar pa Extreme couponing. Det ar en tv show som visar hur folk anvander kuponger for att spara tusentals kronor. En mamma kopte mat vart 600 dollar men hon betalade bara 6 dollar for allt tack vare kuponger och calculations... HELT SJUKT! Jag sitter med munnen oppen av forvaning och det ar sa sjukt coolt hur dom kan rakna ut allting och tjana sa sjukt mycket pengar. Jag blir riktigt sugen pa att borja samla pa kuponger och forsoka spara sa mycket pengar som mojligt - showen ger en motivation och inspiration att borja leta kuponger for att spara sjuuukt mkt pengar. WOW!

I SEE


Emmy - we gonna party like it's 2012

"Have a drink with me and let make tonight
Go down In history..
In history
Yeahh
Lets make believe its the last 24 hours
And this whole world is ours eternally, eternally (hey)

Heyyyyy bottle poppin til we cant stand
We keep rockn til 6 am New York"



Helgen blev lika lyckad som jag hade förväntat mig. lördagen var gaaaalen... pre-game med alla i Horan Hall... Jay Sean konserten var bra, sjukt med folk och och tillslut blev det alldeles för varmt så vi gick vidare till the track house... där dansade vi på baren och had the time of our lives!! Kvällen avslutades med nattmat på shortstop, där möts alla studenter från alla olika slags fester och skvallrar över en hamburgare och fries.. Jättelyckad kväll, hände hur mycket roligt som helst och folk pratar fortfarande om allt som hände haha... får höra nya historier hela tiden haha!!! hot mess and im loving it, hell yes!!






Sun Devil

800m idag gick helt ok - tog ledningen fran borjan och drog hela vagen in i mal. 2.10.
Besvikelse och frustration men jag antar att jag ska vara nojd med att jag sprang pa 2.10 helt ensammen... Efter loppet tog vi lite roliga kort :) Chris och Amy persa idag woohoo!!!

Flower Power


Aaariizooona

Ligger i sangen pa hotellrummet och chillar, ska forsoka plugga lite for att ha nagot annat att tanka pa... Kom precis upp fran frukosten som jag at tillsammans med Chris och Amy. Min rumskompis tavlade igar och dom flog hem imorse sa nu har jag mitt egna hotellrum, woho! Vi flog hit igar sa vi var pa hotellet runt 5,sen varmde vi upp pa banan och min halsena kandes vall helt ok, gjorde lite ont men smartan var under kontroll. Jag ska prata med coach men som det ser ut just nu sa kommer jag att springa 800m klockan 2 idag. GO GO GO!
Efter uppvarmningen sa akte vi hem till Andrea (en tjej som var med i laget forra aret men som tog examen) och kakade mat. Dom hade lagat massa god mat sa vi at oss proppmatta dar innan vi akte tillbaka till hotellet och slappade... Btw - jag ar pa samma arena som Emmy var och tavlade pa for ett par veckor sedan, det var forst nar jag sag bilden pa djavulen som jag insag att det var pa samma arena som Emmy hade tavlat eftersom jag hade sett hennes klockrena bild. Coolt att vi har varit pa samma arena och sprungit, nasta gang far vi tajma in att tavla dar samtidigt ;)

Hahaha jag ska forsoka leta upp samma stalle och ta en likadan bild :)


Emmy - fredagmys

idag har jag haft lektion, sedan blev det är alldeles för lång lunch i Lockes haha... bytte bord flera gånger och pratade med flera stycken, riktigt roligt att inte behöva stressa iväg på någon lektion eller träning!! Snart ska jag springa fartlek med Maria, därefter så ska jag, Meg och ett par från våran lektion iväg och kolla på Lacrosse match.. ikväll så har jag lite olika planer, vilken jag väljer beror på vad jag känner för att göra.. samma gäller för imorgon, då jag vet att jag ska träna på morgonen, på Jay Sean konsert och track fest på kvällen fast kanske hinner klämma in ett litet äventyr däremellan vi får se.. Känner på mig att det här kommer bli en fantastiskt rolig helg, det ska jag se till att det blir för det blir ju som sagt vad man gör det!!!



Emmy - leva livet, kom så ska vi leva livet, livet!

Igår var det torsdag, det var en riktigt riktigt innehållsrik och rolig dag!!!
Jag vaknade klockan 7.07 och åt frukost, sedan skrev jag prov. Vid nio så gick jag tillbaka och tog en nap i 45 minuter... sedan hade vi gymnastik lektion och då var jag på jättebra humör, hade hur kul som helst tillsammans med alla i klassen... började med att Y sa att han var trött, och då sa jag att jag kände mig jätteutvilad efter min nap... då sa han hur har du kunnat ta en nap när klockan bara är 10? haha det tänkte jag aldrig på, bra jobbat att klämma in en nap medans de flesta precis har vaknat.. under lektionen så gick våra lärare igenom trampolinövningar och skills. sedan fick vi våran skill sheat och gick omkring och visade upp vad vi kunde och fick en godkänd stämpel på listan.. det var sjukt kul, älskar den klassen för vi är en så härlig grupp som har den tillsammans... så även om den är farlig och jag typ håller på att slå ihjäl mig varje lektion så har jag sjukt kul och skrattar hela tiden!!

...efter den så gick jag och hade en rolig lunch tillsammans med Brian och Pat, två icke-athleter haha... lyckades övertala Brian att följa med på en löprunda senare under eftermiddagen.. lunchen avslutades med en kopp vaniljkaffe och två chocolate chip cookies, och jag blev helt hyper... gick tillbaka och städade rummet, bockade av saker på att göra listan och var överproduktiv haha. sedan gick jag till gymmet och mötte Brian... vi sprang en runda runt i parken och pratade om allt möjligt, det var jätteroligt att springa tillsammans med en ny löparkompis. träningen avslutades med med ett arm och magpass i gymmet, och gud vad trött jag blev!!

...Till middag så var det BBQ på the quad, de hade burit ut högtalare som pumpade bra musik, alla studenter gick omkring och plockade på sig god mat och satt sedan och åt tillsammans. det var jättemysigt tycker jag, fast skulle kunna ha varit liiite varmare...
...efter att jag ätit mig mätt och minglat runt på the quad så var det dags för lektion, en av de bästa lektionerna i veckan - Principles and philosophies of athletes and PE... på dagens schema stod det debatt.. tre par elever debatterade om olika aktuella ämnen och hela klassen blev involverad.. det diskuterades om random dopingtests for athletes, om athletes ska kunna slippa delta på idrottslektionerna eftersom dom redan tränar mycket, och om det är rätt eller fel att tävla på idrottslektioner för yngre barn. Diskussionerna blev väldigt hetsiga ibland då många hade delade meningar och våran lärare hade som vanligt dom bästa kommentarerna och historierna att bidra med..

... efter lektionen så satte jag mig och köttade klart min case-study in motor learning. sedan gick jag och printade den på bibblan.. påväg tillbaka så passerar jag baseball killarnas rum och hör att det är någonting på g så jag stannar där ett tag och umgås vilket var riktigt roligt.. när dom gick vidare till en bar så ville jag följa med så jag bestämde att jag och Y skulle möta upp dom senare då vi inte var klara att åka.. jag gick och bytte om och gick sedan tillbaka till rummet och väntade på att Y skulle bli klar... det slutade med att vi inte åka till baren, istället så hjälpte jag honom att massera och mjuka upp hans muskler i axeln och armen (herregud bb killar förstör sina armar på alla kast och slag), sedan lyssnade vi på musik och satt och pratade... sedan satte vi på en film, och det slutade med att vi båda somnar.. när jag vaknar är filmen slut så jag tar hissen ner till mitt rum och innan jag somnade så tänkte jag " herregud vilken innehållsrik och rolig dag, jag vill aldrig åka härifrån"...


Run is fun

People ask me why I run - I ask them - what do you do when you hear a gun?



Nasta ar kommer att bli tomt utan var kara Amy Brown

Organic chai tea and new painted nails with maximum growth nail color

Torsdag kvall och jag har precis malat mina naglar; och tankte att jag kunde blogga medans jag vantar pa att de torkar... Torsdagar innebar sushi och frozen yoghurt fran Yoghurtland - mumsimums! Min torsdag har varit helt ok, traffade en tjej fran volleyboll laget och arbetade med ett projekt i social research klassen vi tar tillsammans... Sen lektion och sen gick jag till rehab. Min halsena och rygg kranglar med mig och det gor superont. Jag var tvungen att avbryta traningen igar for att det gjorde sa himlans ont i halsenan... Jag fick min stela vad masserad sa att jag nastan grat av smarta. Usch det gjorde superont for jag var superstel vilket kan forklara det onda i halsenan...

Jag ska tavla i helgen, forhoppningsvis sa kommer jag att kunna springa for jag ska varma upp och se hur det kanns. Jag hatar att inte veta om jag kommer att kunna tavla eller inte, det ar sa svart att avgora och ta beslut angaende smartnivan och om det verkligen ar sa smart att springa... Vi ska flyga till Arizona och tavla pa tavlingen Sun Angel som ar en riktigt stor tavling som jag har laddat infor. Jag sag fram emot den har helgen for traningen har gatt superbra, sa nu ska jag forsoka ladda om och se fram emot tavlingen igen och forsoka tanka positivt for det hjalper inte att ga runt och oroa sig, det gor bara saken annu varre... Nu ska jag plugga lite innan jag ska kolla pa ett avsnitt av teen mum pa mtw.com. Puss puss puss!
Arizona here we come

Emmy - dessa två sånger förklarar mitt liv rätt bra ju nu...





It should be about what I want, but right now it's all about the money!!!

Break from Spring Break

Spring Break ar over och lovet gick alldeles for fort! Nu borjar skolan igen med alla dess prov/inlamningar och sena natter bestaende av pluggande... Men det ar bara 8 veckor kvar - sen flyger jag hem till Sverige igen :) Kampa kampa!
Lovet har varit otroligt chill - solat vid poolen och en dag spenderade vi pa stranden. San Diego har underbart fina strander, alskar att springa och spendera dagen pa stranden har :) Vi har shoppat, gatt ut och atit god mat, kollat pa massa bra filmer,Lady Gaga konsert och saklart tranat.
Nu ska jag lasa ett kapitell till kvallens lektion, varldens trakigaste och krangligaste lektion dar vi har ett bamsing stort projekt som ska in om en vecka, har jag borjat med det? Knappt - sa det kommer bli en laaaang vecka.

Coolt spel i Vegas :)


Emmy - sometimes...

Fuck my life.... inte nog med att huvudet håller på att sprängas.. jag kan inte göra något av allt det roliga jag skulle vilja göra den här helgen.. jag kan inte delta på kuddkriget på union square eller besöka den svenska godisaffären... jag kan inte åka in till city över huvudtaget... jag kan inte följa med på utgången ikväll och nu känner jag att jag inte kan sitta framför datorn längre heller... skjut mig! tycker faktiskt synd om mig själv för det är synd om mig! nu går jag och lägger mig och sover tills jag är hel igen..


Emmy - hjärnskakning

det här är inte något första april skämt... vi gjorde parövningar på gymnastiken, vi stod rygg mot rygg armkrok, jag skulle rulla över min partners rygg och landa på fötterna, men när jag är påväg över så ramlar min partner bakåt och jag landar med huvudet rakt ner i marken och får hela min tyngd över mig samt hennes. trodde jag brutit nacken.. men så farligt var det inte.. har "bara" en mildare hjärnskakning men kan tala om att den här huvudvärken inte är att leka med... får inte göra något på ett par dagar, det innebär ingen tävling imorgon så coach var lagom glad... och Big Brother avsnitt kan jag inte heller döda tiden med för huvudvärken blir värre av att sitta vid datorn. så nu ska jag stänga av och försöka hitta på någon lugn aktivitet som inte innebär mkt rörelse, dator eller tv... hmmm sova kanske?


RSS 2.0